Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hüseyin Üstün de hazır bulundu. Şubat ayında şehir merkezinde kullanılacak olan elektrikli otobüslerin toplu taşımaya entegrasyonunun sağlanması amacıyla Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç’e görüş alışverişinde bulunmak amacıyla ziyarette bulunduklarını belirten Başkan Ergün, “Yaşanan trafik sıkışıklığını önleme noktasında yaklaşık 1,5 yıldır bir hazırlık içerisindeydik. Toplu taşımada kullanacağımız elektrikli otobüslerin 13 adeti Manisa’ya geldi. Bu konudaki ön hazırlıklarımız devam ediyor. Raporlarımızı da hazırladık. Geldiğimiz son noktayı paylaşmak adına sizlerle bir araya gelmek istedik. İnşallah elektrikli otobüslerimizi Manisa’nın merkezinde hayata geçirdiğimiz takdirde vatandaşlarımız daha hızlı ve modern bir toplu ulaşıma kavuşacaklar. Toplu taşıma kullanımının düşük olduğu Manisa’da vatandaşlarımızı toplu taşımaya sevk etmek adına da yapılan bir çalışmadır bu. Şehrin muhtelif yerlerinde otopark yapımı ile ilgili proje çalışmalarımız da var. Buradaki amacımız da trafik sıkışıklığı ve park sorununu çözmektir. Elektrikli otobüslerimizin sayısı 22’ye tamamlanacak. Bunlardan iki otobüsümüz 25 metre uzunluğunda olacak. Geri kalan 20 adet ise, 18 metre uzunluğunda olacak. Manisa için inşallah hayırlısı olur” dedi.

SORUNSUZ BİR ULAŞIM TEMENNİSİ

Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ise, toplu taşımaya entegre olacak elektrikli otobüslerin sorunsuz bir şekilde ulaşımı rahatlatması temennisinde bulunarak, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekibine teşekkür etti.

SUNUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Toplu taşıma hatlarının güzergahlarındaki detayların da konuşulduğu ziyarette, trafik rejimindeki değişikliğin servis güzergahlarına ve toplu taşıma hatlarına uygulanması, sivil trafik ve servis araçlarının tek yönlü, toplu taşıma araçlarının ise tercihli yol ile çift yönlü hareketi sağlanacak trafik akış hızının artması konusunda görüşmeler yapıldı. Ayrıca elektrik otobüsten toplu taşıma hatlarına, toplu taşıma hatlarından da elektrikli otobüse aktarmaların ücretsiz olması konusu, güzergahtaki yol çalışmalarının son durumu ve elektrikli otobüs ile toplu taşıma hatlarının vatandaşlara bilgilendirilmesi noktasında yapılabilecek broşür ve görsel bilgilendirme animasyonlarının örnekleri değerlendirildi.

BİLGİÇ’TEN BAŞKAN ERGÜN’E TEŞEKKÜR

Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, kendisini ziyaret eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Başkan Ergün de, Bilgiç’e yeni hizmet binasında hayırlı çalışmalar diledi.

Editör: TE Bilişim