Meral Akşener’in genel başkanlığında kurulan İYİ Parti’nin Manisa İl Başkanı olan Tamer Akkal, önceki gün düzenlediği toplantıda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün İYİ Parti’ye geçip geçmeyeceği ile ilgili soruya “Şu anda Cengiz Ergün ile böyle bir görüşme yapmadık, bu gündemimizde de yok. Ancak siyasette her şey olabilir, ileride” cevabını verdi.

Akkal’ın bu sözlerini sorduğumuz Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İYİ Parti’ye geçmek gibi bir düşüncesinin olmadığını net bir dille ifade etti.

Başkan Ergün konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Yeni bir parti, yeni bir partinin il başkanlığına atanmış yeni bir arkadaşımız. Eskiden Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde il başkanlığı yapmış ve bu camiaya hizmet etmiş bir kardeşimiz. Her şeyden önce yolu açık olsun. Ancak benim Meral Akşener’e genel kurul döneminde imza vermemle ilgili veya sempati duymamla ilgili yapmış olduğu açıklamaları esefle karşılıyorum. Kendisinin bunu neye dayanarak söylediğini de anlamış değilim. Biz burada 8.5-9 yıla yakın süredir Milliyetçi Hareket Partisi’nin iki dönem bayrağını Manisa Belediyesi’ne ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne dikmiş bir partiyiz. Ve onun bugün temsilcisiyim. O açıdan bu tür yapılan açıklamalar yakışıksızdır, hoş değildir. Sonuç itibariyle ben kendisine başarılar diliyorum bundan sonraki süreçte. Biz görevimiz yapmaya devam ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim