Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ortaya koyduğu projeler ile kurum bütçesine katkı sağlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ‘Belediyeler İçin Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliğine Yönelik Tedarik Projesi’ kapsamında Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı bünyesinde hazırlanan proje Avrupa Birliği’nden destek alan 6 projeden biri olmuştu. Enerji verimliliğinin artırılmasını hedefleyen projede, Avrupa Birliği ve yüklenici firma arasında sözleşme imzalandı. Kısa süre içerisinde hem Avrupa Birliği’nden hem de yüklenici firmadan gelecek olan temsilciler içme suyu tesislerinde incelemelerde bulunacak. İncelemelerin ardından tesislerin modernizasyonuna başlanacak.

YENİ NESİL SİSTEMLER

Proje kapsamında, Manisa merkezdeki içme suyu tesislerinin yanı sıra Akhisar, Alaşehir, Salihli, Soma ve Turgutlu’da ilçe merkezlerinin su ihtiyacını karşılayan büyük tesislerde çalışma yürütülecek. 39 adet elektrik motoru ve pompalar yeni nesil sistemlerle değiştirilecek.

PROJENİN FAYDALARINI BAŞKAN ERGÜN ANLATTI

Projenin önemine değinerek açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Manisalıların parasını korumak için çalıştıklarını vurguladı. Başkan Ergün, “İçme suyu tesislerimizi kendi bünyemizde yürüttüğümüz çalışmalar ile de yeniliyoruz. Ancak, Avrupa Birliği destekli projeleri de göz önüne alarak ekip arkadaşlarımız projeler hazırlıyorlar. Bu kapsamda, geçen yıl hazırladığımız enerji verimliliğine yönelik proje, 30 Büyükşehir Belediyesi arasından seçilen 6 projeden biri olmuştu. Yüklenici firma ile Avrupa Birliği arasında sözleşme de imzalandı. Artık tesislerde son incelemeler yapılıp, çalışmalara başlanacak. ‘Belediyeler İçin Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliğine Yönelik Tedarik Projesi’ kapsamında kullanılacak olan yeni nesil elektrik motorları ve verimi yüksek motorlar sayesinde MASKİ olarak yüzde 10 elektrik tasarrufu sağlayacağız. 1 Milyon 100 bin avroluk proje ile yılda 1 Milyon 400 Bin TL tasarruf edilecek. Yüzde 85’i Avrupa Birliği tarafından karşılanacak olan hibe projenin, sadece yüzde 15’lik maliyeti MASKİ sağlayacak. Tasarruf miktarının yanına kurumumuz bünyesinde böyle bir çalışmayı yaptığımızda ortaya çıkacak olan maliyet idaremizin kasasında kalacak. Bu sayede yine kazanan Manisalı hemşerilerimiz olacak. Enerjimizi sevdamız olan Manisa için harcamaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim