Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda MASKİ’nin yıllık bütçe gerçekleşme oranlarını açıkladı. 2017 yılı gelir bütçesindeki gerçekleşmenin yüzde 103 olduğunun altını çizen Başkan Ergün, MASKİ’nin bugüne dek yapmış olduğu yatırımların 381 milyon TL’ye ulaştığını belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Meclis Salonundaki toplantıda, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündem maddeleri görüşüldü. Başkan Ergün toplantıda, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün bütçe gerçekleşme oranlarını da meclis üyeleri ile paylaştı. MASKİ’nin kurulduğu 2014 yılında yüzde 40 olan gelir gerçekleşme bütçesini, 2017’de yüzde 103’e çıkardığını belirten Ergün, 3 buçuk yıllık süreçte kat edilen bu yolun ciddi bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade ederek bugüne dek MASKİ bütçesinin yarısının 17 ilçe genelindeki yatırımlara harcandığını belirtti.

MASKİ, MANİSA’YA 381 MİLYONLUK YATIRIM YAPTI

Başkan Ergün, MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Manisa’nın 17 ilçesinde bu güne kadar hayata geçirilen yatırım bedelini 381 Milyon TL olarak açıkladı. 2017 yılı bütçe gerçekleşme oranlarına göre ise; 395 Milyon TL olan gider bütçesinden 197 milyonu il genelindeki altyapı yatırımlarına ayrılarak, yüzde 49 oranında bir gerçekleşme sağlandığını belirtti. Her geçen yıl yapılan yatırımların daha da artış gösterdiğini verilerle kamuoyuna sunan Başkan Ergün, paylaştığı kalemlerle MASKİ’nin gün geçtikçe artan başarısını gözler önüne serdi.

MASKİ GELİR BÜTÇE GERÇEKLEŞMESİ YÜZDE 100’Ü GEÇTİ

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürlüğünün gelir bütçe gerçekleşmesinin yüzde 100’ü aştığına da değinerek kurumun 2017 yılı bütçe gerçekleşme oranlarına dair de mevcut kalemleri paylaştı. Başkan Ergün, 2017 yılı bütçe gerçekleşme oranlarına ilişkin, 395 milyon 823 bin TL olarak hedeflenen gider bütçesinin yüzde 99,45 oranında gerçekleşme sağladığını, gelir bütçesinin de 283 milyon 487 bin TL hedeflenmiş bedel ve bunun yüzde 103,84 oranında gerçekleşme sağlamış olduğunu ifade etti.

‘’MALİ DİSİPLİN ANLAYIŞIMIZLA YİNE BİRİNCİ OLURUZ’’

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün mali disiplin anlayışı konusunda bir örnek teşkil ettiğini belirten Başkan Ergün ’’Mali tablolarımız ve verilerimizi paylaştık. Tüm meclis üyelerimize de dağıttırdık.2015 yılında Türkiye genelinde Manisa, 30 büyükşehir arasında bütçede birinci olmuştu. 2016 yılında kriter sayısının arttırılmış olması sebebiyle ikinci olmuştuk.2017 yılında bu hedeflediğimiz rakamlar ve gerçekleşme oranındaki gözle görülür başarımızla yeniden birinci oluruz diye düşünüyorum. Çalışmalarımız vatandaşlarımıza her zaman olduğu gibi yatırım olarak geri dönmüştür. MASKİ Genel Müdürlüğümüzün de görüldüğü gibi bu yıl yüzde 49,76 ya ulaşan bu yatırım başarısı, il merkezi ve ilçelerdeki çalışma sahalarına dönüş yapıyor. 3,5 yılda 381 milyon TL’ye ulaşan bu yatırımlarımız vatandaşımıza helal hoş olsun, emeği geçen herkesten Allah razı olsun’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim