ŞEHZADELER Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste öne çıkan iki madde Denetim raporu ve faaliyet raporu oldu. Denetim raporunda Şehzadeler Belediyesi'nin hizmetleri geçerli not alırken, Belediye Başkanlığı faaliyet raporunda ise MHP grubu çekimser, CHP grubu olumsuz oy kullandı.



Şehzadeler Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında gerçekleştirilen Meclis'te 19 madde ve sonradan gündeme eklenen maddeler görüşülüp karara bağlandı.
TERÖRE TEPKİ VARDI
Meclis öncesi söz alan Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yaşanan terör olaylarından dolayı derin bir üzüntü duyduklarını ve en kısa sürede terörün bitmesini dilediklerini bildirdi. Başkan Çelik, geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Manisa'yı ziyaret ettiğini de hatırlatarak, "Başbakanımızı Şehzadeler Belediyesi'nde ağırlama fırsatı bulduk. Bu ziyarette kendisine, Manisa ve Şehzadeler ilçelerine yapmayı düşündüğümüz projelerle ilgili bir dosya teslim ettik." dedi.
DENETİM RAPORU GEÇER NOT ALDI
Meclis gündeminde iki madde öne çıkarken bu maddeler 11'inci ve 12'nci madde oldu. 11'inci maddede Denetim Komisyonu'nun Şehzadeler Belediyesi'nde yaptığı denetleme raporu ele alındı. Konuyla ilgili ilk sözü Şehzadeler Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Erkenci aldı. Erkenci, belediye bütçesinin tahmini ve gelir giderleri arasında farklılıklar olduğunu dile getirerek daha gerçekçi bütçe yapılması gerektiğini söyledi.
Erkenci'nin ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Ziya Elmalı da belediyenin faaliyetlerini genel olarak olumlu bulduklarını, yapılan denetimin daha çok hataları görüp tenkit etme amaçlı olduğunu ifade etti. Elmalı şöyle devam etti: "Ocak ayından beri belediyemizin faaliyetlerini inceledik. Görülen eksikleri ve hataları onarıcı bir dille ifade ettik. Bütçe ile gerçekleşen gelir ve giderler arasında ciddi farklar var. vergi gelirlerinde sapmalar var. Bundan sonraki süreçte daha gerçekçi bütçe belirlenmesi daha doğru bir yaklaşım olacaktır."
BAŞKAN SALONU TERK ETTİ
Ardından gündemin 12'nci maddesi olan Şehzadeler Belediye Başkanlığı'nın 2015 yılın ait faaliyet raporu görüşüldü. Prosedür gereği bu madde görüşülürken Başkan Ömer Faruk Çelik salondan ayrıldı ve yerine 1. Başkanvekili Şerif Gül yerine geçti.
Madde üzerine yine ilk sözü CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Erkenci aldı. Erkenci CHP grubu olarak faaliyet raporuna olumsuz yönde oy vereceklerini kaydetti.
Ardından konuşan MHP Grup Başkanvekili Ziya Elmalı ise bütçenin iyi hesaplanmamasından dolayı hedeflerin tam olarak gerçekleşmediğini aktardı. Halkın Şehzadeler Belediyesi'nden imar beklediğini de söyleyen Elmalı, "MHP grubu olarak faaliyet raporuna çekimser oy kullanacağız" şeklinde konuştu.
Son olarak söz alan AK Parti Grup Başkanvekili İbrahim Onaylı ise belediyenin hizmetlerini doğru bulduklarını ve sonuna kadar arkasında olduklarını bildirdi.
Konuşmaların ardından maddenin oylamasına geçildi. İlgili maddeye CHP grubu ret oyu verirken MHP grubu çekimser kaldı. Madde, AK Parti grubunun evet oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.
MAYIS AYI MECLİSİ 2 MAYIS'TA
12'nci maddenin oylanmasının ardından Başkan Çelik tekrar salona geldi ve maddeler görüşüldü. Bütün maddelerin görüşülmesiyle meclis sona erdi. Mayıs ayı meclisinin, 2 Mayıs Pazartesi günü saat 18:00'da yapılması kararlaştırıldı.
Editör: TE Bilişim