MANİSA'da geçtiğimiz gün toplu açılış törenine katılmak üzere birçok siyasi bürokrat ile birlikte Manisa'ya gelen Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na 13 yaşındaki bir çocuğun satranç takımı fırlattığı iddiası kısa sürede Türkiye gündemine yerleşti. Cuma Namazını Manisa Hatuniye Camii'nde kılan Başbakan Davutoğlu, Şehzadeler Belediyesi'ni ziyaret etmek üzere yaya olarak harekete geçti. Çok sayıda koruma ile birlikte vatandaşları selamlayan Başbakan Davutoğlu'na doğru atılan bir satranç takımı hemen korumaları harekete geçirdi ve 13 yaşındaki A.D. gözaltına alındı. A.D., Manisa İl Emniyeti'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü'nde alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 

Yaşanan olay ile ilgili www.manisakulishaber.com'a özel açıklamalarda bulunan 13 yaşındaki A.D., satranç takımını Hatuniye Camii çıkışında Manisa Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün dağıttığını belirterek Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yönelik bir eylem girişiminde bulunmadığını ifade etti.

"ELİNİ ÖPMEK İSTEDİM, KORUMALAR MÜSAADE ETMEDİ"
Hakkında, ‘Başbakana satranç fırlattı' şeklinde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen A.D., Başbakan Davutoğlu'nu görünce elini öpüp, selam vermek istediğini fakat Başbakanın korumalarının kendisine şiddet uyguladığı için satranç takımını korumalara fırlattığını söyledi. A.D.yaptığı açıklamada Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu çok sevdiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu: "Hatuniye Cami çıkışında bize satranç takımı hediye ettiler. Ben de satranç takımını aldım. Sonra başbakanımıza teşekkür etmek için yanına gidip elini öpmek istedim. Fakat korumalar bana müsaade etmediği gibi iteleyerek bana vurdular. Bana vurmaları ile sinirlendim ve korumalara ‘Neden vuruyorsunuz' diye sordum. Korumalar beni yeniden iteleyerek şiddet uygulayınca ben de sinirlendim ve elimdeki satranç takımını korumalara fırlattım. Satranç takımının nereye gittiğini görmedim bile ama amacım Başbakanımıza atmak değildi. Ben onun elini öpmeye gitmiştim. Korumalar yüzünden olay yanlış anlaşıldı."



"BAŞBAKANIMIZI ÇOK SEVİYORUM, ONUN İÇİN ÖLÜRÜM"
A.D., karakolda da aynı ifadeyi verdiğini belirtti. Başbakana yönelik bir saldırı da bulunmadığını belirten A.D., konuşmasının sonunda 'Başbakanımızı çok seviyorum. Onun için ölürüm' dedi.


Haber: Eren EKİNCİ
Editör: TE Bilişim