Manisa Barosu Başkanı Avukat Ali Arslan, kendi kişisel facebook sayfasından 15 Temmuz Darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle paylaşımda bulundu. Başkan Arslan, hain darbe girişimi nedeniyle 250 vatandaşın şehit olduğunu, 2 bin 301 vatandaşın da yaralandığını hatırlattı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bu yana birçok zorluktan geçtiğini dile getiren Arslan, paylaşımının devamında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimiz Atatürk'ün devrimleri ve gelecekle ilgili öngörüleri sayesinde sağlam temeller üzerine oturmuştur. Ne kadar örgütlü çalışılırsa çalışılsın Çağdaş, Demokratik, Sosyal Hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini yok etmek mümkün olamayacaktır. 15 Temmuz Darbe Kalkışmasının hazırlıkları 40. -50 yıl önceden başlamıştır. FETÖ terör örgütünün zararları ve gücü hep hatırlatılıp Devlet gücünü elinde bulunduranlar uyarılmıştır. Görmeyen gözler, duymayan kulaklar örgütü 15 Temmuz sürecine getirmiştir. Örgüt Emniyeti, devletin Asker gücünü ve Yargıyı ele geçirdiğini düşünerek işbirlikçisi Emperyalist güçlerin de desteği ile düğmeye basmıştır. Düğmeye bastıkların da bu milletin karanlıklardan yeniden doğduğunu unuttular, beyni satılanların bu milletin gerçek temsilcisi ve sahibi olmadığını unuttular. Ergenekon, Balyoz davaları ile yok ettiklerini düşündükleri orduda hala gerçek güç olmadıklarını gördüler. Sınav sorularını çalarak Kendi adamlarını doldurduklarını düşündükleri Emniyet birimlerin de vatanına, milletine sahip çıkan polislerimizin olduğunu gördüler. Her şeyden önce gerçek kahraman Türk Halkını unuttular. Yaktıkları ateş bir gecede söndü.
“FETÖ’YÜ BAHANE EDİP YENİ SORUNLARA YARATMAYIN”
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milletimizin kurduğu cumhuriyeti yıkmaya hiçbir gücün yetmeyeceği açıkça gördüler. Milletimiz, 15 Temmuz’da demokrasiyi koruma mücadelesinden başarıyla çıkmıştır. Millet iradesinin her şeyin üstünde olduğu, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu tescillenmiştir. Bir yıldır FETÖ terör örgütü ile Hukuk çerçevesinde mücadele edilmektedir. Bu mücadele Hukuki çerçevede tüm hızı ile devam etmelidir. Fakat unutulmamalıdır ki bu mücadele iktidarı elinde bulunduranların kendine muhalif sesleri susturmak için yapılmamalıdır. FETÖ terör örgütü bahane edilerek yeni sorunlar yaratılmamalı, Devlete paralel yeni yapılar oluşturulmamalıdır.
“DEMOKRASİDEN YANA TARAFIZ”
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde, Manisa Barosu olarak bir kez daha belirtmek isteriz ki, bizler her zaman hukuk devletinden ve demokrasiden yana tarafız ve devlet içi tüm yapılanmaların karşısındayız. Darbelerin, darbe teşebbüslerinin bu ülkeye getirdiği acılar asla unutulmamalıdır.15 Temmuz Darba Kalkışması da öncesi ve sonrasıyla asla unutulmamalıdır, unutturulmamalıdır. BÜ sürece nasıl gelindiği tüm ayrıntıları ile incelenmeli ve yeni hataların önüne geçilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerimizle Milletimizin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyoruz.”
Editör: TE Bilişim