MANİSA'daki Celal Bayar Üniversitesi'nde (MCBÜ) düzenlenen 23'üncü Bilim ve Bahar Şenliği kapsamında öğrencilerin ön elemelerden geçen projeleri sergilendi.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) 23'üncü Bilim ve Bahar Şenliği kapsamında düzenlenen Temel, Sağlık, Sosyal ve Mühendislik Bilimleri Alanı Bilim Projeleri Yarışması, Genç Girişimciler Yarışması, 'Milli Birlik ve Beraberlik' temalı şiir ve deneme yazma, fotoğraf ve resim yarışmaları ile CBÜ tanıtımı konulu 1 dakikalık kısa film yarışması sergileri açıldı. Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi'nde yapılan açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, "Milli değerleri evrensel değerlerle bağdaştırabilen, kendisini sürekli geliştiren, girişimci, çevreye ve topluma saygılı, sorgulayabilen, insan hak ve özgürlükleri konusunda duyarlı, ahlaki değerlere sahip gençler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bilime ve teknolojiye uluslararası düzeyde katkı sağlayarak bu katkıyı yapacak kadroları yetiştiriyoruz. Bu misyon doğrultusunda öğrencilerimize sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanda en iyi imkanları ve fırsatları sunmanın gayreti içindeyiz" dedi.

Projelerden oluşan serginin açılış kurdelesi Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, dekanlar ve yüksekokul müdürleri tarafından kesildi ve ardından sergi gezildi. Yarışmaların jüri değerlendirmesi 10 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak. Ödüller 12 Mayıs Perşembe günü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapılacak törenle sahiplerini bulacak. Yarışmalarda birincilere 1500 TL, ikincilere 1000 TL, üçüncülere ise 500 TL ödül verilecek.
Editör: TE Bilişim