Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, 2018 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Manisa merkezinde Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı kavşaklarda düzenleme yapıldığını hatırlatan Başkan Cengiz Ergün, “Anemon Kavşağı’nda kırmızı ışıkta durmadan yeni bir kavşak düzenlemesi yapılması için OSB ile görüşülüp protokol yapacağız. İzmir’den gelen OSB’ye; OSB’den Manisa’ya gidecekler durmadan tünel sistemi kavşakla devam edecekler. Işıklar kalkacak ve bekleme olmayacak. Aynı şekilde eski sanayi girişinde de bir düzenleme söz konusu. Bunlar proje olarak görüşülecek, karar verilerek uygulamaya geçilecek” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı öncesi meclis üyelerine, basımı Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mustafa Ören tarafından yazılan 'Manisa Kitapları Kaynakçası' adlı kitap dağıtıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kültürel yayınlara desteklerinin devam edeceğini belirterek, kitabın yazılmasında ve basımında emeği geçen başta yazar Mustafa Ören olmak üzere, herkese teşekkür etti.

MESİR’E 2 MİLYON TL

Meclis toplantısını takip eden basın mensupları başta olmak üzere tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Ergün, basının halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirmek adına önemli bir rolü olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından meclis gündem maddelerinin oylanmasına geçildi. Bu yıl 478'inci kez kutlanacak Uluslararası Manisa Mesir Festivali'nde kullanılmak üzere Festival Komitesi'ne Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 milyon TL ödenek ayrıldı. Ayrıca Bulgaristan'ın Kırcaali Belediyesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesinin kardeş şehir olması teklifi de, oybirliğiyle kabul edildi.

KAVŞAKLARDA YENİ DÖNEM

Gündem maddeleri arasında Anemon Kavşağı’na düzenleme yapılması için Başkan Ergün’e OSB yönetimiyle protokol yapabilmesi için yetki verilmesi teklifi de yer aldı. Konu ile ilgili bilgi veren Başkan Ergün, “Organize Sanayi Bölgesi Anemon Kavşağı ile ilgili tamamen İzmir'e kadar kırmızı ışıkta bekletmeyecek bir sinyalizasyon çalışmamız var. OSB yönetiminin de katkılarını alacağız. Anemon Kavşağı’nda kırmızı ışıkta durmadan yeni bir kavşak düzenlemesi yapılması için OSB ile görüşülüp protokol yapacağız. İzmir’den gelen OSB’ye; OSB’den Manisa’ya gidecekler durmadan tünel sistemi kavşakla devam edecekler. Işıklar kalkacak ve bekleme olmayacak. Aynı şekilde eski sanayi girişinde de bir düzenleme söz konusu. Bunlar proje olarak görüşülecek, karar verilerek uygulamaya geçilecek. Hem OSB'ye giriş, hem de İzmir'e gidişte beklemeden gitmeyi sağlayacak bir düzenleme yapacağız. Önemli olan insanları ışıklarda bekletmeden trafik akışını sağlamaktır. İlk akıllı kavşak sinyalizasyonunu yeni garaja yapmıştık. Ticaret Lisesi kavşağına monte edildi. Şimdi YSE kavşağına ve Lale kavşağına yapılıyor” dedi.

“ÖĞRETMENEVİ KAVŞAĞI İÇİN TEYAKKUZDAYIZ”

Yapımında artık sona gelinen Öğretmenevi Kavşağı ile ilgili de bilgi veren Başkan Ergün, “Öğretmenevi Kavşağı'nda da bugün asfalt çalışmasına başlayacaktık. Ancak hava koşullarının elverişsiz olması nedeniyle bunu gerçekleştiremedik. Bir an önce Manisa'nın aort damarı olan bu kavşağın açılması için tüm ekiplerimizle teyakkuz halindeyiz. Hava şartları uygun olursa son kat asfaltını atıp trafiğe açacağız inşallah” diye konuştu. 45 maddenin oylanmasının ardından 13 Şubat 2018 Salı günü, saat 18.30'da toplanmak üzere meclis birleşimine son verildi.

Editör: TE Bilişim