Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Başkanı Ahmet Ayberk Aloğlu, henüz seçim tarihi belli olmayan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına ekibiyle birlikte talip olduğunu düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Aloğlu kimseye bir vaatlerinin olmadığını ve ittifakla başkanlığa seçilmek istediğini ifade etti.
MAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ayberk Aloğlu Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına adaylığını bir otelde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısı ile açıkladı. Manisa Ticaret ve Sanayi Odasına ekibiyle birlikte görev üstlenmeye, sorumluluk almaya talip olduklarını anlatan Aloğlu, “Ticaret ile uğraşan tüm emektarların önünü açacak ve hanelerine bir parça daha ekmek kazandırma derdindeyiz. Dünyaya yön veren para bu topraklarda bulunduysa yine dünya ekonomisine bu topraklardan çıkacak birilerinin yön verme çabasındayız. Dava arkadaşlarımız ile çıktığımız bu yol bizler için kutsaldır. Bu sebeptendir ki muhtemel tarihi belli olmayan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimlerine 3 ayda olsa 33 ayda olsa yine de talibiz. Bu seçim sürecinde amacımız toparlayıcı bir unsur olmak, kimsenin kalbini kırmamak, kişilerle değil sadece işimiz ile uğraşmaktır." dedi.

“KAVGA, DÖVÜŞ VE OLUMSUZ İŞE GİRMEYECEĞİZ”
Bir gazetecinin Manisa Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına adaylığını açıklamasının Kasım ayında yapılacak olan MAGİDER kongresini nasıl etkileyeceğini sorması üzerine Aloğlu şunları söyledi: “O benim alacağım bir karar değil. Olağan kongrede bunu konuşacağız. Ama hepimizin aklından geçen şudur; biz devamlı proje yazan bir ekip olarak iyi bir proje yazan ekibiz. Projelerin nasıl yazılacağını çok iyi bilen bir ekibiz. Birincisi, bir dernek proje yazarsa örnek veriyorum 10 lira alır, oda yazarsa 10 lira alır. Ama oda ve dernek birlikte yazarsa 50 lira alır. Ben bu 50 lirayı neden Manisa’ya getirmeyeyim. İkincisi biz farklı bir kulvara çıkmış değiliz. Zaten MAGİDER Ticaret Odasının alt yapısıdır. Bizim hedefimiz bu altyapıdan üst yapıya çıkıp hizmetlerimizin çerçevesini yükseltmektir. Bunu yaparken kavgaya, dövüşe, herhangi bir şekilde hiçbir olumsuz işe girmeyeceğiz. Üzerimize gelseler dahi bunu yapmayacağız çünkü burası Manisa Ticaret ve Sanayi Odası. Farklı bir yer değil. Biz Manisa’dayız, hepimiz aynı çukurun insanlarız. Burada birbirimizi kırmanın arkasından konuşmanın anlamı yok. Burada zarar görecek olan yine Manisa olur.” dedi.


“MANİSA’YI KENDİ KADERİNE Mİ TERK EDEYİM”
Aloğlu, bir diğer gazetecin belli bir siyasi görüşün ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini bildiklerini ancak iktidar partisinin desteğini alıp almayacağı yönündeki sorusuna ise, “Bizim çizgimiz dosdoğru. Biz bunun kararını bugün vermedik. İnsanların bizim hizmet çerçevemizin genişlemesini istediler. Yaptıklarımız belli. Biz çalıştığımızın üzerine bir şeyler koymak istiyoruz yani kimseye vaat vermiyoruz. Herkesten destek istedik ama o destekler şimdi değil, sandıkta belli olacak. Bizim doğruluğumuza inanan herkesin yanımızda olmasını isteriz. İttifakla gelmek istiyoruz. İş yapılacaksa ittifakla yapılacağını biliyor, görüyor aynı zamanda yaşadık bunu hissediyoruz. Biz aynı sandalın insanlarıyız. Çıkacak olan bütün başkan adaylarıyla aynı yönde kürek sallıyoruz. Biri hızlı çeker küreği biri yavaş çeker. Biz o küreği hızlı çektiğimizi vaatle değil yaptığımız işlerle gösterdik şimdiye kadar. Ekibimizde sadece gençler olmayacak amcalarımız, abilerimiz olacak. Kimseye sırtımızı dönmeyeceğiz. Herkese kapımız açık. Zamanı gelecek Adnan başkanın diğer başkanların kapısını da çalacağız, ellerini öpeceğiz, diyeceğiz ki ‘Biz burada takıldık, siz burayı nasıl geçtiniz’ ama ittifak olarak gelmezsek, kavgayla dövüşle gelirsek ki şuanda ülkenin durumu belli herkes birbiriyle kavga etme durumunda. Biz bunu yaparak faydalı olacağımızı düşünüyoruz. Ben bugün çalışmaya başlamadım 25 gündür bu iş için çalışıyorum. Herkesin taleplerinin ne olduğunu, insanların ortak noktasının ne olduğunu ve bunların da bizler tarafından yok edilip hep beraber yüründüğünde Manisa’ya fayda sağlayacağını gördüm de aday oldum. Yoksa elimizi niye taşın altına koyalım. Manisa’yı kendi kaderine mi terk edeyim. Mevcut adaylar kötü demiyorum elbette hepsi iyi ama biz yapmış olduğumuz hizmetlerin çerçevesini genişletmek istiyoruz. Biz de biliyoruz gençler olarak masalarda oturup keyif yapmasını ama yok öyle bir şey. Biz Manisa’nın çocuklarıyız. Manisa’yı alacağız, kalkındıracağız. Sadece kendimiz için değil, bizim hepimizin hakkında bu ülkenin çocukları var. Karşımızda duranlarla elbette el ele yürüyeceğiz ama bu işin kavgası, iftirası olmaz, Allah katında da olmaz.“ şeklinde cevap verdi.


“TEK ÖRNEK ALDIĞIMIZ KİŞİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”
Bir gazetecinin odanın merhum başkanı Bülent Koşmaz dönemi ile mevcut başkan döneminin karşılaştırıldığında nasıl bir sonuç otaya çıktığını ve kendisine örnek aldığı bir kişinin olup olmadığını sorması üzerine Aloğlu şu cevabı verdi: “Bizim örnek aldığımız tek kişi var, yolu yolumuz olan Mustafa Kemal Atatürk’tür. Rahmetli Bülent Koşmaz’ı özlemle anıyoruz. Benim çok gençliğime gelmişti Bülent Koşmaz’ın hizmetleri. Yaptığı hizmetleri görüyoruz. İyi hizmetler yapmamış olsa Manisa’da ismi geçmezdi. Manisa’da yapılan yapılara ismi verilmezdi. Biz rahmetlinin de yaptıklarının üzerine koymak için bu işi istiyoruz. Ama herhangi bir oda başkanını örnek alıyor musunuz derseniz kısmen hepsinin doğrularını örnek aldık, yanlışlarını bir kenara koyduk. Tam örnek almış olsaydık belki adım atamazdık hep kendi doğru bildiğimiz yolda gittik. O yüzden hızlı gittik işlerimizi zamanında yaptık. Herkesin desteğini almak istiyoruz. Biz rahmetlinin ve şimdiki başkanlarının yaptıklarının üzerine bir şeyler koymak istiyoruz. Manisa için projelerimiz hazır ama önce bir seçim tarihi açıklansın. Bizim kimseden saklımız gizlimiz yok. Allah bu odaya da Manisa’ya da zerre kadar hizmet edenden razı olsun. Biz insanlarla değil, işlerimizle projelerimizle uğraşmakla yürümek istiyoruz. Zorlu bir sürece giriyoruz. İnşallah Manisa için hayırlı olur.”

Editör: TE Bilişim