İşadamı Salim Yavaş, kendisine ait Saya Hayvancılık isimli inek çiftliğinde yaptığı toplantıda, hayata geçirdiği süt servisi projesini tanıttı. Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Akpınar Mahallesi Yeniharmandalı yolu üzerinde bulunan çiftliğinde elde edilen sütleri, tesis içerisinde paketleyerek Manisa’daki ev ve işyerlerine servis ettiklerini belirten Yavaş, “Sütlerimiz sağlıklı ineklerimizden hijyenik şartlarda sağılarak hiç el değmeden şişelenmekte ve Manisalıların kapısına kadar teslim ediliyor.” dedi.

Manisalı işadamı Salim Yavaş, düzenlediği basın toplantısıyla hayata geçirdiği süt servisi projesini tanıttı Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Akpınar Mahallesi Yeniharmandalı yolu üzerinde bulunan Saya Hayvancılık isimli çiftlikte basın mensuplarını kahvaltıda ağırlayan Yavaş, kahvaltı sonrasında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çiftliği 1992 yılında Fransa’dan getirilen 20 inekle kurduklarını ifade eden Yavaş, bugün çiftlikte yaklaşık 300 baş hayvan bulunduğunu belirtti. Hayvanların yediği yemleri kendilerinin yaptığını dile getiren Yavaş, “Yemlerin içerisinde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir madde bulunmuyor. Yemlerin yoğunluğunu arpa, buğday, mısır, kepek, ayçiçeği küspesi, pamuk çekirdeği, saman ve yonca oluşturuyor. Bunlar da sürekli olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce kontrol ediliyor. Hiçbir şekilde fabrikada imal edilen yem kullanmıyoruz.” dedi.

Her türlü hayvan hastalığına karşı çiftliğin sürekli denetim altında olduğunu kaydeden Yavaş, “Bu anlamda sütten insana geçebilecek hastalıklara karşı sürekli kontrol altındayız.” diye konuştu.

Uygulamaya geçirdikleri süt servisiyle ilgili de bilgi veren Yavaş, “Manisa’da ilk sayılabilecek bir uygulamaya başladık. ABD ve Avrupa ülkelerinde olduğu gibi inekten elde edilen sütleri hiç el değmeden şişeleyerek soğuk zincir araçlarla evlere servis ediyoruz. Bir gün önceden veya aynı günün sabahında 0 530 858 21 11 no’lu telefonlar, WhatsApp aracılığıyla, Facebook’ta bulunan sayfamız aracılığıyla sipariş verilebiliyor. Sütlerimiz sağlıklı ineklerimizden hijyenik şartlarda sağılarak hiç el değmeden şişelenmekte ve Manisalıların kapısına kadar teslim ediliyor.” şeklinde konuştu.

İşadamı Yavaş açıklamadan sonra basın mensuplarına çiftliği ve üretim yapılan tesisleri gezdirdi.

DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Öte yandan, Manisa’da bir yerel gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapan duayen gazeteci Aydın Besen’e de sürpriz bir doğum günü düzenlendi. İşadamı Yavaş, uzun yıllardan beri tanıdığı ve 75 yaşına giren Besen’le birlikte doğum günü pastası kesti. Yavaş, pastayı Besen’e ikram ederek kendi elleriyle yedirdi.

Editör: TE Bilişim