Özkan mesajında,

“Bir asrı geçmesine rağmen tüm dünyanın unutmadığı, unutamayacağı tarihtir 18 Mart 1915. Birinci Dünya Savaşı esnasında, ecdadımızın yokluk ve zorluklar içinde tüm dünyaya gösterdiği direniş ve emsalsiz zaferin tarihidir 18 Mart 1915. Herkesin artık "Bitti, yok oluyorlar" dediği anda yeniden şahlanışın tarihi ve yeridir 18 Mart Çanakkale.  Düşman kuvvetleri hem sayıca çok, hem de o günün şartlarından en ileri teknoloji ile donatılmış gemileri vardı ve askerî teçhizatları güçlüydü. Ama ecdadımız imanlıydı, zafere inanmıştı. Dünyanın dört bir yanından birçok ülkeden askerler özellikle İngilizlerin organizasyonu ile Anzak (Avusturalya-Yeni Zelanda)’lar gibi farklı ülke ve uzak coğrafyalardan gelen düşman askeri Çanakkale’ye niçin geldiğini, niye Türklerle savaştığını bile bilmiyordu. Yokluk içerisindeki Türk askerlerinin çok kısıtlı cephanesi olsa da içlerinde bağımsızlık aşkı, iman dolu azimleri vardı. Sonuçta zafere inananlar muzaffer oldu. Çok şehit verdik, çok gazimiz vardı, çok ocaklar söndü ama vatan bizde kalmıştı, bayrağımız en yüksekteydi.  Geriye baktığımızda, ülkemizin her köşesinden şahadete koşan gençlerimizi,  Seyit Onbaşıları, eğitimlerini yarıda kesip cepheye koşan ve şehit olan tıbbiye öğrencilerini asla unutamayız, unutmamalıyız.

Çanakkale Savaşı genç yaşlı demeden halkın bütün kesimlerini bir araya getirmiş, omuz omuza mücadeleye sevk etmiştir. 18 Mart 1915 tarihi milletimizin küllerinin içinden çıkarak kıvılcımları yangınlara dönüştürdüğü gündür. Çanakkale cephesi bir savunma cephesidir, bu cephede alınan zafer tüm düşmanların oyununu ve planını bozmuş, tüm dünya bu zaferi konuşmuştur. Bu zaferle devamında İstiklal Savaşının başlangıcı ve bağımsızlık ruhunun vücut bulduğu bir savaştır.

Tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi 101 yıl sonra 15 Temmuz’da kahraman milletimiz tekrar bir destan yazmış, Türk tarihindeki ikinci Kurtuluş Savaşını kazanmıştır. Bugün biz burada rahatça hayatımıza devam edebiliyor isek bunu onların şehadetine ve kahraman gazilerimizin fedakârlığına borçluyuz. Allah hepsinden razı olsun, Mekânları cennet olsun.

Özellikle geçen Cuma günü Yeni Zelanda’da Nur Camii’nde Müslümanları ve İslamiyet’i hedef alarak gerçekleştirilen terör eylemini kınıyor, destekçileri ve gerçekleştirenleri lanetliyorum. Yeni Zelanda ile Türkiye arasında kimsenin anlayamayacağı bir dostluk vardır. Çanakkale Savaşında ülkemizde bize emanet ettikleri atalarını bizler her zaman saygıyla anıyoruz. Her yıl biz Müslüman Türk Milleti olarak onları Çanakkale’de misafir ediyoruz. Bizde İnsana saygı vardır, inancına saygı vardır, onlardan da aynı saygıyı bekliyoruz. Bugün 104. yılında andığımız şehitlerimizin mekânları cennet olsun derken, bir daha böyle zor günleri yaşamamak dileğiyle Şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim