Pazartesi günü basın toplantısı yapan ve “Bir belediye başkanını görevden alacaksanız size adres veriyorum” diyerek Yunusemre Belediyesi’nin işaret eden CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka’ya AK Parti İl Başkanlığından yanıt geldi. AK Parti Manisa İl Tanırım ve Medya Başkanlığı imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, “CHP İlçe Başkanımız Akmescit Mahallesi İzmir Caddesi No:311 Yunusemre / Manisa adresini ziyaret ederlerse kendileri gerekli tüm bilgilendirmeleri en iyi şekilde alacaklardır.” denildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka’nın yaptığı açıklamalar yeni bir polemik konusu doğurdu. Pazartesi günü basın toplantısı yapan Bozyaka, İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden alınmasıyla ilgili konuştu. Bozyaka, “Eğer bir belediye başkanını görevden almak istiyorsanız, size adres veriyorum: Akmescit Mahallesi İzmir Caddesi No:311 Yunusemre /Manisa/Yunusemre Belediyesi. Rahmetli Kamer Genç Fethullah Gülen’e FETO diye meclis kürsüsünden seslenirken, üzerine yürüyen kişi bu adreste belediye başkanlığı yapıyor. Belediye başkan yardımcıları sürekli değişiyor, daire müdürleri görevden alınıyor ama Başkan hala yerinde ikamet ediyor.” dedi.

AK PARTİ’DEN YANIT

Bozyaka’nın açıklamalarına, AK Parti kanadından yanıt geldi. AK Parti Manisa İl Tanırım ve Medya Başkanlığı imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, “Öncelikle görevine yeni seçilen CHP Yunusemre İlçe Başkanına tebriklerimizi ileterek yanlış başladığı ilçe başkanlığı görevinde doğru bir yolda gitmesini temenni ettiğimizi belirtmek isteriz. Sayın Başkan, İçişleri Bakanlığı Müfettişlerinin yaptığı incelemeler neticesinde yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları ile görevinden uzaklaştırılan CHP’li İstanbul Ataşehir Belediye Başkanının savunarak adeta yolsuzluğu savunduğunu ifade etmektedir. Yaptığı kıyaslamalar ile CHP Genel Başkanının dahi sahte evrak sallamaktan öteye geçemeyip, ispat edemediği ve savcılığa dahi gidemediği bir konuda belli ki hizmetleri ile Yunusemre halkının büyük beğenisini toplayan Yunusemre Belediye Başkanımızın adını karalamak istemektedir. Kendisi yeni bir ilçe başkanı olduğu için bilmeye bilir ancak hatırlatmak isteriz ki; Belediyelerimiz her zaman İçişleri Bakanlığının görevlendirdiği müfettişlerce mutat denetlenmektedir ve bu güne kadar en ufak bir olumsuzlukla karşılaşılmamıştır.” denildi.

AK PARTİ DE ADRES VERDİ

Yunusemre Belediye Meclisi’nde 4 CHP’li meclis üyesinin bulunduğu belirtilen açıklamanın devamında, “Yunusemre Belediye Meclisi içerisinde belediyenin denetimlerini de yapmaya haiz bir tanesi eski Belediye Başkanı olmak üzere 4 CHP’li Belediye meclis üyesi vardır. Bu güne kadar herhangi bir yolsuzluk ve usulsüzlük görülseydi zaten gereken işlemi kendileri de yapabilirlerdi. Yunusemre Belediyemizin 220 bin nüfuslu ilçesi de yapmış olduğu hizmetleri sıralamaya kalkarsak, buna gazete sayfalarının yetmeyeceğini çok iyi bildiğimiz için sadece yapılan TOKİ hizmeti ile binlerce vatandaşın yüzünün Yunusemre Belediyesince güldüğünü bilmesini isteriz. Yapılan bu açıklamadan tatmin olmayacağını düşündüğümüz değerli genç ilçe başkanımıza tavsiyemiz şudur; Değerli Belediye Başkanımızın rahatsızlığı geçip te iyileşmesinin ardından kendisinden bir randevu talep etmesi halinde değerli Başkanımızın kendisini kabul ederek Yunusemre Belediyesinin hizmetlerini görselleri ile birlikte kendisine doyurucu bilgiler vereceğine inanıyoruz. Bu noktada CHP İlçe Başkanımız Akmescit Mahallesi İzmir Caddesi No:311 Yunusemre / Manisa adresini ziyaret ederlerse kendileri gerekli tüm bilgilendirmeleri en iyi şekilde alacaklardır.”

“BELEDİYE BAŞKANIMIZIN MİLYONLUK REZİDANSLARI YOK”

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi: “Son olarak CHP Yunusemre İlçe Başkanı bilmelidir ki; Yunusemre Belediye Başkanımızın hiçbir yakınının milyon liralık rezidansları, okul imarlı arsaları konut imarına çevirerek milyonlar kazanan akrabaları ve çalışanları yoktur.”

Editör: TE Bilişim