MASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılı 1. Olağanüstü Genel Kurulu’na sunulan iç ve dış borçlanma yetkisi AK Parti grubu tarafından reddedilerek hayata geçirilecek yatırımlar engellendi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün, 2018 yılı 1. Olağanüstü Genel Kurulu Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün’ün başkanlığında Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Genel kurulda, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün il genelinde projelerini hazırlayarak ihale aşamasına getirdiği ilçe merkezlerinin ve mahallelerin altyapısı, içme suyu depoları ve atıksu arıtma tesisleri ile ilgili iç ve dış borçlanma yetkisi genel kurula sunuldu. Gündem maddesi, Ak Parti grubunun oylarıyla ret edilerek hizmetler engellendi.

PROJELER, HAYATA GEÇİRİLEMEYECEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin aylık Olağan Meclis Toplantısı’nda da borçlanma yetkisinin AK Parti Grubu tarafından reddedildiğini ifade eden Başkan Ergün, MASKİ’nin Olağanüstü Genel Kurulu’nda da aynı kararın çıkacağını düşündüğünü belirtti. Ergün, “MASKİ’nin yapacağı projelerin ihaleye çıkma noktasında hizmetlerin yapılabilmesi için borçlanma ile ilgili gündem maddesi görüşülecektir. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin borçlanma yetkisinin Meclis’ten geçmemesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin MASKİ’ye garantör olması sebebiyle 389 milyon TL’lik borçlanma maddesin de Ak Parti’den ret oyu alacağının ortada olduğunu düşünüyorum” dedi.

BORÇLANMA YETKİSİ KOMİSYONA DAHİ GÖNDERİLMEDİ

Başkan Ergün’ün açıklamalarının ardından Genel Kurula hizmet ve yatırımlar için sunulan borçlanma yetkisi, Ak Parti grubunun ret oyuyla komisyona dahi gönderilmedi. Böylece altyapı, içme suyu depoları ve atıksu arıtma tesisleri ile ilgili yatırımlar engellenmiş oldu.

Editör: TE Bilişim