Burhan AKDEMİR

AK Parti Alaşehir İlçe Başkanı Murat Ertürk’ün “2019 seçimlerinde Alaşehir'i AK belediyecilik ile tanıştıracağız. Yerel seçimlerde kesinlikle ittifak söz konusu değil” sözleri, ittifakın kim tarafından bozulduğunu gözler önüne serdi. “Yukarıda çatı konuşulurken biz birbirimizi mi yiyeceğiz?” diyerek AK Partililere uzlaşı çağrısı yapan, ancak yanıt bulamayınca “Yukarıda ittifak var ancak tabanda yok” diyerek haklı sitemini dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e algı operasyonu yapan AK Partililerin, kendi mensuplarından gelen bu açıklamanın ardından ne yapacağı merakla bekleniyor. 

AK Parti Alaşehir İlçe Danışma Meclisi Toplantısında konuşan AK Parti Alaşehir İlçe Başkanı Murat Ertürk, "2019 seçimlerinde Alaşehir'i AK belediyecilik ile tanıştıracağız. Yerel seçimlerde kesinlikle ittifak söz konusu değil" dedi. Ertürk bu açıklamalarıyla ittifakı kimin bozduğunu adeta itiraf ederken, akıllara daha önce Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün sözleri geldi.

FİTİL AK PARTİ İL BAŞKANININ SÖZLERİYLE ATEŞLENDİ

Manisa’da ittifak tartışmalarını ilk başlatan isim AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli olmuştu. Ocak ayı içerisinde yerel bir gazeteye konuşan Mersinli, “Manisa’da çatı olmaz” diyerek tartışmaların fitilini ateşledi.

Mersinli’nin bu sözlerine Manisa Büyükşehir Belediyesi Web TV’de katıldığı bir programda cevap veren Başkan Ergün de, “AK Parti ve MHP’nin sayın genel başkanlarının Sayın Cumhurbaşkanının Sayın Bahçeli’yle yaptığı mutabakat konuşuluyor. Biz burada birbirimizi mi yiyeceğiz?” demişti.

BAŞKAN ERGÜN UZLAŞI ÇAĞRISINA DESTEK BULAMAYINCA İSYAN ETTİ

Geçen süreçte AK Parti kanadından bu uzlaşı çağrısına yanıt gelmeyince isyan eden Başkan Ergün, son katıldığı programda “Yukarıda ittifak var ancak tabanda yok” diyerek serzenişte bulundu. Ancak AK Partililer tarafından bu açıklamalar, “İttifakı Cengiz Ergün bozuyor” yorumlarıyla bir algı operasyonuna dönüştü. Ancak Ertürk’ün sözleriyle Başkan Ergün’ün haklılığı bir kez daha gözler önüne serildi.

BAYBATUR BU İŞE NE DİYECEK?

AK Parti Alaşehir İlçe Başkanı Murat Ertürk’ün açıklamalarının ardından gözler AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur’a çevrildi. Katıldığı her platformda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ittifakı bozmakla suçlayan Baybatur’un, kendi ilçe başkanının söylediği bu sözler karşısında nasıl bir tutum izleyeceği merak konusu oldu. Başkan Ergün’ün haklılığını ortaya çıkaran sözlerin ardından Baybatur’un yapacağı açıklama Manisalılar tarafından dört gözle bekleniyor.

İŞTE ERTÜRK’ÜN İTİRAF GİBİ O AÇIKLAMASI

AK Parti Alaşehir İlçe Teşkilatının Danışma Meclis Toplantısı, partinin ilçe lokalinde yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Alaşehir İlçe Başkanı Murat Ertürk, 2019 yerel seçimlerine değinerek, "Önümüzde 2019 yerel seçimleri var. Alaşehir'i Ak belediyecilik ile tanıştırmanın vakti geldi. Alaşehir'de belediye başkanlığını kazanarak AK Parti'nin belediyecilik hizmetlerini Alaşehir'e getirmek istiyoruz. Bunu başarmak için çok çalışacağız. Gençlik kolları ve kadın kollarımız ile birlik ve beraberlik içerisinde kapı kapı dolaşarak, Alaşehir Belediyesini kazanacak ve bu ilçeye hak ettiği hizmetleri getireceğiz. 2019 yerel seçimlerinde hiç bir parti ile ittifak kurmamız kesinlikle söz konusu değil. Yerel seçimlerde Alaşehir başta olmak üzere 17 ilçe ve Manisa Büyükşehir Belediyesini mutlaka Ak belediyecilik ile tanıştıracağız" dedi.

Editör: TE Bilişim