Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde kutu kadar bir evde yaşayan ve hem maddi hem de manevi anlamda çökmüş bir vaziyette olan 47 yaşındaki Sevinç Akagündüz ve 5 çocuğuyla ilgili yaptığımız habere rağmen harekete geçmeyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün ihmali yüzünden 13 yaşındaki Aleyna Akagündüz 13 gündür bulunamıyor. Diğer çocuklar ise evde şiddet gördüğü gerekçesiyle 2 aylık bir sürecin sonunda nihayet devlet koruması altına alındı.

Manisa Olay Gazetesi ve Manisa Kulis Haber'de 6 Temmuz tarihli sayısında ‘Kayıtsız Kalamayacaksınız’ başlığıyla çıkan habere aldırış etmeyen Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün ihmali 13 yaşındaki Aleyna Akagündüz’ün evden kaçmasına neden oldu. 

8 kişiyle aynı odada yaşayan ve çocuklarından birinin zihinsel engelli ve atipik psikoz hastası olduğu belirlenen 47 yaşındaki anne Sevinç Akagündüz, gazetemiz ve internet sitemiz üzerinden duyarlı vatandaşlara seslenerek maddi yardım talep etmişti. 

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE İHBAR YAĞDI!

Haberin ardından gerek gazetemizin- yetkili isimleri, gerekse Akagündüz ailesini yakından tanıyan vatandaşlar; çocukların hayatlarını sağlıklı bir şekilde sürdüremediğini, psikolojik şiddete maruz kaldıklarını ve yaşam koşullarının insani olmadığını ifade ederek 18 yaşından küçük çocukların devlet kontrolüne alınması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ihbar yağdırmıştı.

ALEYNA’DAN HALA HABER YOK!

Yaptığımız haber ve ihbarlara rağmen harekete geçmeyen Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü’nün ihmalinin faturası ağır oldu. Sevinç Akagündüz’ün 5 çocuğundan biri olan 13 yaşındaki Aleyna Akagündüz, bundan tam 13 gün önce evden kaçtı. Anne Sevinç Akagündüz çocuğunun bulunması için yetkililerden yardım istedi ancak herhangi bir sonuç alamadı. Evden kaçan Aleyna Akagündüz’ün ailesiyle irtibat kurmadığı ve 13 gündür kendisinden haber alınamadığı ifade edildi.

ÇOCUKLARIN ŞİDDET GÖRDÜĞÜ ANLAŞILDI

13 yaşındaki Aleyna Akagündüz’ün evden kaçması ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ihbarlardan 2 ay sonra görevini yaparak evde yaşayan diğer çocukların şiddet gördüğünü tespit etti. İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan işlemlerin ardından çocuklar devlet kontrolüne alındı.

MİNİK IRMAK’IN AİLESİNDE DE AYNI İHMAL GÜNDEME GELMİŞTİ

Öte yandan tüm ülkeyi yasa boğan 4 yaşındaki minik Irmak’ın Himmet Aktürk tarafından tecavüze uğrayıp öldürülmesinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, acılı Kupal ailesi için psikologların da bulunduğu bir ekip oluşturmuştu. Verilecek psikolojik desteği 21 Şubat tarihinde baba Bilal Kupal reddetmiş ve  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de ailenin kapısını bu yüzden bir daha çalmadığını açıklamıştı. Baba Bilal Kupal bu süreç içerisinde yaşadığı ağır depresyon nedeniyle  eşi Suriye Kupal ve 10 yaşındaki kızı Ayşe Kupal’ı öldürmüş, kendisi de intihar etmeye kalkmıştı. 
Yaşanan bu olayın ardından Manisa Barosu tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve psikolojik desteğin yetersiz kaldığı ifade edilmişti. 
 

6 Temmuz 2017 Manisa Olay Gazetesi;

Editör: TE Bilişim