Bir dizi ziyaret için Manisa’ya gelen Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, 82 birlik, 13 ihtisas federasyonu olarak Türkiye’deki 1 milyon 800 bin esnaf ve sanatkar adına 3 bin 45 oda adına başlattıkları kampanya neticesinde Ahi Sandığı diye bir sandığın kurulduğunu belirtti. Karakaş, “Kanun ilan edildiği gün 1 milyon 800 bin esnaf ve sanatkarımıza Gümrük Bakanımız ve genel müdürümüz tarafından duyurulacak. Türkiye’deki 1 milyon 800 bin esnaf ve sanatkara Ahi Sandığı’nın varlığı güç katacaktır ” dedi. 

  Manisa Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası, 18 Şubat 2018 tarihinde genel kurulu gerçekleştirecek. Genel kurulda 10 yıldır başkanlık yapan Ali Bartu ile Adem Şahin yarışacak. Manisa Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ali Bartu, genel kurul öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Soma Berberler ve Kuaförler Odası’nın genel kuruluna katılmak üzere Manisa’ya gelen Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş ve Alaşehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı ve Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Çalışkan da toplantıya katıldı.

  Genel başkanın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ali Bartu, berber ve kuaförlerin sıkıntılarının çok olduğunu dile getirdi. Bartu, 18 Şubat’ta yapılacak olan genel kurulda başkanlığa yeniden aday olduğunu kamuoyuna açıklayarak, bütün üyeleri genel kurula davet etti. Bartu, Zeytin Dalı Harekatına katılan Mehmetçiğe de tam destek verdiklerini vurguladı.

  Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, Manisa’nın 6 odasıyla her zaman federasyona katkı sağladığını söyledi.

  Manisa iliyle beraber Türkiye’nin değişik illerinde çocuk gelinlere karşı başlatılan kampanyaya destek verdiklerini kaydeden Karakaş, “Federasyon genel merkezli olarak bu kampanyayı başlattık. Yalova’da milletvekillerimizle, Türkiye Terziler Konfeksiyoncular Federasyonu, Berberler ve Kuaförler Federasyonu, Yalova, Manisa, Van odalarımız ve bize bağlı 112 odaya genelge yaparak bu küçük yaşta çocuk gelinlere hayır kampanyasını destekliyoruz. Bu proje doğru bir projedir. Hepimizin çocukları vardır. Genç yaşta evliliğe hayır, aklı selim yaşta evliliği destekliyoruz. Bu projeyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Damat tıraşları ve gelin başları yapmayacağız” diye konuştu. Kurulan Ahi Sandığı ile ilgili olarak da bilgi veren Karakaş, şunları söyledi:

  “82 birlik, 13 ihtisas federasyonu olarak Türkiye’deki 1 milyon 800 bin esnaf ve sanatkar adına 3 bin 45 oda adına başlatmış olduğumuz kampanya neticesinde Ahi Sandığı diye bir sandığı kurduk. Başbakanımızın ve Gümrük Ticaret Bakanımızın, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürümüzün konuya sahiplenmesiyle biz bunu kanun tasarı haline getirdik. TBMM genel kurulla görüşüldü. Ve meclise taşındı. Torba kanunuyla veya 2019 yılı içerisinde başkanlık seçimleri öncesi bunun kanunlaşarak Türkiye’deki 1 milyon 800 bin esnaf ve sanatkara Ahi Sandığı’nın varlığı güç katacaktır. Ahi Sandığının açılımı şudur. 24 ay Bağ-Kur primini devlete Ahi Sandığı primiyle ödediği takdirde dükkanını kapattığı an belli sebeplerden dolayı devlet ona 12 ay işsizlik parası nasıl SGK’lı işsizlik parası alıyorsa esnaf ve sanatkara da Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanının talimatı ve Cumhurbaşkanımızın onayıyla biz bu kanunun yasalaşmasını bekliyoruz. Tasarısı görüşüldü. Meclis gündemine taşındı. Kanun ilan edildiği gün 1 milyon 800 bin esnaf ve sanatkarımıza Gümrük Bakanımız ve genel müdürümüz tarafından duyurulacak.”

Editör: TE Bilişim