Afgan ulusal ordusu ile silahlı grupların arasındaki çatışmalardan dolayı yaşadıkları bölgede can güvenliği olmadığı için Türkiye'ye göç eden 7 kişilik ailenin en büyük oğlu Shahabaddin Arab, açtığı bakkal dükkanı ile ailesinin geçimini sağlıyor.

Şehzadeler ilçesi Sakarya Mahallesi'nde açtığı bakkal dükkanının adını yaşadıkları Afganistan'ın Cevizcan vilayetinin adını veren Arab, dükkanında Hindistan ve Pakistan pirinçleri satarak, kentteki sığınmacıların gıda ihtiyaçlarını karşılıyor.

Bakkal dükkanında sığınmacıların damak tadına uygun gıda ürünlerinin satışını yapan Arab, Türk vatandaşların da ilgi odağı oldu.

Müşterilerinin siparişlerini evlerine kadar bırakan Arab, Türkler tarafından da tercih ediliyor.

Terör sebebiyle geldikleri Türkiye'de ilk olarak İstanbul'da yaşamaya başladıklarını belirten Arab, bir süre geçimlerini inşaat ve fabrikalarda çalışarak sağladıklarını aktardı.

İnşaatlarda çalışan babasının belinin sakatlanmasıyla bakkal dükkanı açmaya karar verdiklerini belirten Arab, şöyle konuştu:

"3 sene önce Afganistan'dan İran'a, oradan da Türkiye'ye geldik. Afganistan'da savaş olduğu için insanlar hayatlarını zorluk içerisinde yaşıyor. İnsanlar 'eve döneceğim' umuduyla evden çıkıyorlar ama terör yüzünden bazıları dönüyor bazıları da dönemiyor. O nedenle biz de Türkiye'ye geldik. Önce İstanbul'a gittik, daha sonra ise İl Göç İdaresi bize kimliklerimizi vererek buraya gönderdi. İnşaat ve fabrikalarda çalışıyorduk. Babam yaşının da ilerlemesiyle belinden sakatlık yaşadı. Arkadaşlarımızın tavsiyesi üzerine böyle bir dükkan açmaya karar verdik."

Açtığı dükkan ile ailesinin geçimini sağladığını söyleyen Arab, "Önceleri Afgan, İran ve Suriyeli vatandaşlar gıda ihtiyaçlarını alıyordu. Şu anda Manisa'nın farklı ilçelerinden Türk vatandaşlarda bizden alışveriş yapıyor. Açtığımız bu dükkan üzerinden hayatımızı devam ettiriyoruz. Çok memnunuz. Türklere desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bize Türkiye'de yaşama şansı verdiği için teşekkür ederiz. Eğer Erdoğan gibi 5 cumhurbaşkanı daha olsa bu dünya daha güzel olacaktı. Bizde başka ülkelere gelmezdik. Kendi ülkemizde hayatımızı yaşardık." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim