Türkiye'nin merakla beklediği, tarihi felaket olan Soma Maden Faciası'nın duruşması bugün başladı. Duruşma öncesi Akhisar'daki mahkeme salonu önünde yoğun bir kalabalık ve güvenlik önlemi alınmış durumda. DuruşmayaHDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP İzmir Milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve Musa Çam, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'de katılarak bu tarihi duruşmayı yerinden takip ediyorlar.

Mahkeme salonunun etrafındaki yoğun güvenlik önlemleri, şehit yakınlarını ise adeta çileden çıkardı. Bir şehit yakınını polisin aramak istemesi üzerine tansiyon bir anda yükseldi. Polis ekiplerinin arama yapmak için kadına üzerinizde bomba da olabilir sizi aramak zorundayız demesinin üzerine acılı kadın adeta isyan etti.

Kadın; "Bomba olabilir diyorlar. Bizim yüreğimiz bomba olmuş. Yazıklar olsun bizi niye arıyorsunuz. Biz katil miyiz? Şehit ailesi aranır mı? Katilleri koruyun siz" dedi.

AİLELER İSYAN ETTİ

Alınan güvenlik önlemleri kapsamında duruşma salonuna her şehit aileisinden sadece bir kişi alınacağı bilgisi verildi. Bunun karşısında aileler tepki gösterdiler.İçeri alınmayan madenci yakınları tepkilerini ağlayarak ve 'bu dava bizim' diye haykırarak dile getirdiler. Bunun üzerine, CHP milletvekili Mahmut Tanal mahkeme başkanı ile görüştü. 'Ölenlerin çocukları, eşleri, anne babaları girebilecek' dedi ama madencilerin diğer yakınları da girmek için barikat önünde güvenlik güçleriyle tartıştı.

Ailelerin avukatları ise "Bunu yapamazsınız. Madende almadığınız önlemi burada alıyorsunuz. Aileler girecek" diye polis barikatının önünde onlarda tepki gösterdi.
Editör: TE Bilişim