Manisa’da acemi eğitimlerini tamamlayan 4 bini komando 520’si piyade toplam 4 bin 520 acemi er yemin etti. İlk kez komando yetiştiren birlikte askerler yemin töreni sonrası sergiledikleri zeybek, horon ve halay gösterileriyle ailelerinden büyük alkış alırken, askeri bandonun çaldığı Diriliş müziği büyük beğeni topladı. 
Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasında 1998/1 tertip acemi erlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Törene; Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mümtaz Kahya, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, ilçe kaymakamları, protokol üyeleri ve çok sayıda asker ailesi katıldı. Büyük bir coşkuyla yemin eden 4 bin 520 Mehmetçik adına yaş kütüğüne plaketi Trabzonlu Ali Rıfat Çakıroğlu çaktı. Törende çeşitli dallarda başarı sağlayan 12 askere, baba ve dedeleri de aynı kışlada askerlik yapan 38 askere aileleriyle birlikte ödül ve belge verildi. 
Törende konuşma yapan 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, "Kahraman Mehmetçikler, asla unutmayınız ki dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden birisi, aynı zamanda Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası ve daima ulusunun hizmetinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz gücünü Atatürkçü düşünce sisteminden, mutlak itaate dayalı disiplin anlayışından, sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve daha da önemlisi bağrından çıktığı yüce Türk milletinin ona olan güveninden ve sevgisinden almaktadır. Türk askeri olmak, Mehmetçik olmak bir onurdur" dedi.
Konuşmaların ardından askeri bando katılımcılara Diriliş müziği ile başlayan mini bir konser verdi. Konserin ardından yemin eden askerler önce zeybek sonra horon ardından da halay gösterileriyle ailelerine Türkiye mozaiği sergiledi. Zeybek gösterisi sırasında açılan Türk bayrağı büyük alkış topladı. Halk oyunları gösterilerinin ardından ilk kez komando eğitimi verilen kışladaki komandoların gösterileri de pür dikkat izlendi. Gösteri sonunda insandan kule oluşturan ve zirvede Türk bayrağı açan komandolar uzun süre alkışlandı.
Yapılan gösterilerin ardından 4 bin 520 asker resmi geçit töreni yaptı. Resmi geçidin ardından askerlerin aileleri ile buluşması duygusal anlara sahne oldu.
Yemin töreni izlemek için kışlaya 24 bin 610 vatandaşın giriş yaptığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim