Manisa'nın Saruhanlı İlçesine bağlı Sarıçam mahallesinde geçen yıl inşaatına başlanan ve maliyeti 9 milyon lirayı bulan Gevenlik Sulama Göleti'nin bir ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, gölet yapımının sürdüğü alanda incelemelerde bulunarak, çalışmalarda gelinen son aşama hakkında yetkililerden bilgi aldı.Başkan Yaralı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nce yaptırılan göletin bir ay içinde tamamlanacağını kaydetti.Göletin tamamlanmasıyla bölgedeki bir çok mahallere bulunan tarım alanlarında arazilerin veriminin artmasıyla değerininde artacağı, üretimin yıl içerisinde daha uzun süreli yapılabileceği belirtildi.


ÖNEMLİ BİR YATIRIM
Gölet gövde inşaatının tamamlanmasının ardından tarımsal sulama amaçlı inşaat çalışmalarına başlanacağını ifade eden Yaralı şu bilgileri verdi;"Saruhanlı için büyük bir yatırım olan göletimiz bir ay sonra su tutmaya başlayacak. DSİ yetkilileri 2015 yılı yaz ayında ise tarımsal sulama yapılabileceğini ifade etti. Bu noktada Paşaköy, Sarıçam, Kalemli, Çaltepe, Tepecik, Karayenice ve Halıtlı mahallelerinde toplam 3 bin dekar tarım arazisine su verilecek. 216 bin metrekare alanı kapsayan göletimiz 1 milyon 780 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip olacak. Uzunluğu 301, yüksekliği ise 34 metre olan sulama göleti 9 milyon lirayı bulan bütçesi ile devasa bir yatırım oldu. Bu bakımdan Saruhanlı adına hükümetimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum"Başkan Yaralı, Saruhanlı için hayırlı olmasını dilediği göletin, tarımsal sulama amaçlı kullanımının yanı sıra yöreye coğrafi açıdan farklı bir güzellik katacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim