MANİSA'DA, 18 bin 302 öğrenci, 8. sınıflara yönelik Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) sınavında ter dökerken, okul dışında bekleyen veliler çocukları için dua etti.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem merkezi ortak sınavların ilk oturumu sona erdi. Manisa'da 18 bin 302 öğrenci bugün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden sınava girdi. Yarın yapılacak oturumda ise öğrenciler Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek. Öğrenciler sınavda ter dökerken dışarıda bekleyen veliler dua etti. Bazı velilerin öğrencilerden daha heyecanlı olması dikkat çekti. Sınavdan çıkan öğrenciler okulun dışında bekleyen ailelerine giderek birlikte sınavı değerlendirdi.
Yapılan sınavla ilgili açıklama yapan Manisa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, "İlimiz genelinde 17 ilçemizde 18 bin 302 öğrenci ortak sınava giriyor. 313 ortaokulda 3 bin 427 öğretmen görev alıyor. Bugün Türkçe, Matematik, Din Kültürü; yarın Fen Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil derslerinden 3 oturum halinde sınav devam ediyor. Başarılı bir sınav dileklerimi iletiyorum. Hatasız, kazasız bir sınav olsun" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim