Burhan AKDEMİR

Manisalı siyasetçi, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç yine günde oluşturacak açıklamalar yaptı. Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Arınç, 2019 seçimleri öncesinde AK Parti’yi riskin beklediğine dikkat çekti. Arınç, “Mahalli idareler ve milletvekili seçimlerinde AK Parti için risk var. Bunu herkes hissediyor. Tayyip Bey de hissediyor. Bunun için de yorgunlara çekilin diyor. Ayak direyenler var. Evet diyenler var. Ama cumhurbaşkanımızın kararlılığı bunların üstesinden gelecektir. Mahalli seçimlerden sonra cumhurbaşkanlığı seçimlerini düşünürsek Sayın Erdoğan’ın kazanması mümkün. Diğer partilerin adayları kim olursa olsun, birinci turda büyük ihtimalle Sayın Erdoğan kazanır. Bu iyi niyet temennisi değil, gerçekler. Kılıçdaroğlu’yla Meral Akşener’le kimsenin Tayyip Bey’e rakip olacak gücü yok.” dedi.

Aktif siyaseti bırakmasına rağmen yaptığı her açıklamada gündem oluşturan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç,  Halil Yurtseven’in cenaze törenine katılmak için geldiği Manisa’da bir televizyon kanalının canlı yayın konuğu oldu.

“CANLA BAŞLA ÇALIŞAN İNSANLARIN ANILMASI GEREK”

Manisa’nın kendisi için önemli bir yer olduğunu bir kez daha vurgulayan Arınç, bu nedenle cenaze törenine katılmak için geldiğini söyledi. Arınç şöyle konuştu: “Siyaset ucuzlamış, milletvekilliği pörsümüş gözüyle bakabilirsiniz ama halkın seçtiği insan bunlar. Mutlaka bir hizmetleri olmuştur. Canla başla çalışan insanların mutlaka anılması gerekir. Manisa’nın yeri Türkiye’de de dünyada da başka. Hayatımızı burada kazandık. Çocuklarımız oldu, çocuklarımız rahmetli oldu, anamız babamız burada yatıyor.”

“AK PARTİ’Yİ KURAN 3 KİŞİDEN BİRİYİM”            

AK Parti’nin 2002 yılında Meclis’te yer almasından önceki süreçle ilgili konuşan Arınç, “Biz AK Parti’nin kurulmasından önce Fazilet Partisi kapatılınca hemen hemen 52’si SP’ye gitti. Biz AK Parti’yi kurduk. İlk kurulduğunda 52 vekilimiz vardı. Sonra sayısı 60’a çıktı. 53 arkadaşımız beni grup başkanı seçti. 3 grup başkanvekili seçtim. Mehmet Ali Şahin, Hüseyin Çelik, Salih Kapusuz. 15 ay o ekiple çalıştım. 2003 Martına kadar. Sayın Erdoğan’ın milletvekili adaylığı iptal edilmişti. Süreci biliyorsunuz. Partinin grup başkanı benim. Binali Yıldırım’dan 15 yıl önce. İlk üçte ben varım. Erdoğan, Gül ve ben.” şeklinde konuştu.

“TROLLER ARAYI AÇMAK İÇİN ÇALIŞTI AMA…”

2015’in 7 Haziran seçimlerinde siyasi hayatını noktaladığını aktaran Arınç, “2011’den sonra hemen açıkladım aktif siyaseti bırakacağımı. Arkamızdan gelen çok değerli arkadaşlar vardı. 45 yıl siyaset yaptım. Ondan sonra birileri parti içi ve dışından troller bizimle Sayın Erdoğan’ın arasını açmak için çalıştı. Onları Allah’a havale ettim. Bunların içinde Manisa’dan da yazanlar olmuştur. İnsan kendini bilmeli. Milet bana sahip çıktı, her gittiğim yerde sahip çıktılar. Genel başkanımız ve cumhurbaşkanımızın talimatlıya Afyon kampına davet ettiler. Hem özel görüşmemizde hem de arkadaşlarımızla sohbetlerde AK Partinin başarısını ve Türkiye’nin geleceğini konuştuk. Geçmişte olduğumuz kadar güçlü olalım, hatalı düzeltelim üzerinde konuştu. Bahsi bu şekliyle kapatalım.” diye konuştu.

“ARAMIZ HİÇ KÖTÜ OLMADI”

Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim cumhurbaşkanıyla aramız doğrudan doğruya kötü olmadı. İki arkadaşız kader birliği yaptım. AK Partinin başarılarında hissesi olan bir insanım. Siyaset yapmadığım bir il yok.  16 Nisanda millet evet dedi. Bunun denemelerini de seçimlerde göreceğiz. Kendi elimizle çıtayı yükselttik. İlk seçimde 7 parti tasfiye edildi. CHP ile biz vardık 2002’de. 2007’de 3, 2011’de 4 grup oldu. Oy oranımız artsa da vekil sayımız düştü.”

“SEN NE HALT EDİYORSUN ORADA?”

Yeni sistemle birlikte iktidar olmak için yüzde 50+1’in gerektiğine işaret eden Arınç, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı yüzde 50+1 alsa da parti yüzde 40 alırsa iktidar tek başına olmayacak. İki ayaklı bir sistem. Bir ayağı cumhurbaşkanı, diğer ayağı da parlamento. Yürütmenin başı cumhurbaşkanı. Kendi elimizle çıtayı yüzde 34’lerden 50+1’e getirdik. Bunu mutlaka almak için Sayın cumhurbaşkanı gecesini gündüzüne katıyor. Partiye ilk günkü aşkla yeni bir dinamizm kazandırmaya çalışıyor. Metal yorgunluğu denen şey, yerine göre mental yorgunluk ve kanıksanmak da olabilir. Bunu hissedecek en güçlü isim Tayyip Erdoğan’dır. 1978’den beri tanırım. 40 yıldan beri bir beraberliğimiz var. Teşkilatla seçim kazanır, teşkilatla yoluna devam eden. Diri, çalışan dinamik bir teşkilat lazım. Halkla bütünlük lazım. Yüz yüze iletişim önemli. Gelen vatandaşı CİMER’e, BİMER’e yönlendirmek yerine teşkilat mensubu dinlesin. O merciler işin kolayı. Kapılarını çalmak, birebir dinlemek, gönlünü kazanmak lazım. Sen BİMER’e git, sen CİMER’e git, sen ne halt ediyorsun orada? İl ve ilçe başkanlarımızın ve vekillerimizin de kapısını, telefonunu açık tutması lazım. Git buradan demek yakışık almıyor.”

“YEREL SEÇİM GENEL SEÇİME IŞIK TUTACAK”

2019’un Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili konuşan Arınç, “2019’un mart ayındaki mahalli seçimleri öncü olacak. Sonra da genel seçimler var. Mahalli seçimlerde AK Parti başarılı olmalı ki kasımın garantisi olsun. Bizim patlama yapmamız lazım. Bunu iyi bilen sayın cumhurbaşkanımız, metal yorgunluğu olan belediye başkanlarımıza çekil bakalım diyor. Çok bir zaman kalmadı. Manisa teşkilatı olarak tek bir hedefimiz olmalı. Manisa büyükşehir belediyesini kazanmalıyız. Bütün partilerin yükselme ve çöküşleri mahalli idarelerle doğru orantılıdır. 84’ü Anavatan topladı. 67 il vardı. 81 değil. Sayın bahçeli rakamları epey yükseltti 90’a doğru gidiyor da. 67 il belediyesinin 55’ini Anavatan kazandı. 89’da sadece Malatya ve bir il kaldı. Müthiş bir düşüş. Refah Partisinin 94 belediye seçimlerindeki başarısı 95’te birinci partiliği getirdi. Ben de Manisa’da 900 oyla kaybettim. 6 bin 300’den 19 bine çıktım.”

KİMSE ERDOĞAN’IN RAKİBİ DEĞİL

Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda açıklama yapan Arınç, şunları söyledi: “Mahalli idareler ilk sınavımızı alnımızın akıyla çıkarması lazım. İyi aday, iyi başarı iyi çalışma lazım. Mahalli seçimlerden sonra cumhurbaşkanlığı seçimlerini düşünürsek Sayın Erdoğan’ın kazanması mümkün. Diğer partilerin adayları kim olursa olsun, birinci turda büyük ihtimalle Sayın Erdoğan kazanır. Bu iyi bir niyet temennisi değil, gerçekler. Kılıçdaroğlu’yla, Meral Akşener’le, Tayyip Bey’e rakip olacak güçte kimse yok.”

AK PARTİ İÇİN RİSK VAR

Arınç açıklamalarının devamında şunları söyledi: “Mahalli idareler ve milletvekili seçimlerinde AK Parti için risk var. Bunu herkes hissediyor. Tayyip Bey de hissediyor. Bunun için de yorgunlara çekilin diyor. Ayak direyenler var. Evet diyenler var. Ama cumhurbaşkanımızın kararlılığı bunların üstesinden gelecektir.

AKTİF SİYASET HAYATI

Aktif siyasete karşı hiçbir ilgim kalmadı. Soğudum. Herhangi bir hizmet beklentisi olmaz benden diye düşünüyorum. Bu nedenle paçaları sıvamaya gerek yok. Bana ihtiyaç duymayacak, benim gibilere ihtiyaç duymayacak kadrolar olsun. Ama ihtiyaç duyulursa oturulup konuşulacak şeyler. Bana seferberlik çıkmasına arzu ederim ama biz görev insanıyız. Siyasi hayatım boyunca böyle oldu. Başımızdakilerle böyle bir ilişki içindeyiz. Bize görev verirler, biz de o görevi yaparız. Sağ olsunlar bize bir görev vermediler. Umarız bizi sadece dua makamında bırakırlar.”

YENİ PARTİ

Yeni parti sorusu üzerine konuşan Arınç, “Allah korusun. Kötü insan çok bu devirde. Ben hayatım boyunca oradan oraya giden insanlar gördüm. Biz öyle değiliz. Çizgimizi bozamayız. Anavatan bana tekliflerde bulundu. Allah hepsinden razı olsun. Bu çizgiyi bozamayız dedim. Bizim ne başka bir parti kurmak, ne ak partini karşısında muhalefete geçmek gibi bir düşüncemiz olamaz. Bizi bilen bilir. Ben muhalif değilim. İslam inancı ve demokrasi bana eleştiri hakkı veriyor. Yanlış gördüğüm şeyleri eleştiririm. Çıkıp milletin içerisinde AK Parti’ye zarar verecek fiili harekette bulunmam. Böyle de devam edeceğim.” dedi.

Editör: TE Bilişim