Manisa Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı ilk meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi.  Meclis’te toplamda 45 madde görüşüldü.

Meclis öncesi söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bütün meclis üyesi arkadaşlarımızın masaların Manisa Kitapları Kaynakçası konuldu.  Bu kitap Şehzadeler Şehir Manisa’nın bir sakini olarak bizlere düşen görevlerden biri de bu kültürel kaynakları yeni nesillerle ulaştırmaktır. Yeni yılın ilk meclisini gerçekleştiriyoruz. Yeni yılda alınacak kararlar hayırlı olsun. Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışmaya devam ediyoruz. Basın mensubu arkadaşlarımız da alınan kararları halkımıza duyuruyorlar. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Onların da gününü kutluyorum.” diye konuştu.

MESİR BÜTÇESİ ONAYLANDI

Meclis’te Mesir Festivali de gündeme geldi. Maddeyle ilgili konuşan Başkan Ergün, Mesir’e Büyükşehir’in 2 milyon TL, Şehzadeler Belediyesi’nin de 200 bin TL katkı verdiğini yineledi.

ANEMON KAVŞAĞI İÇİN YETKİ BAŞKAN ERGÜN’DE

Meclis’in 43’üncü maddesinde ise Anemon Otel önündeki kavşakla ilgili protokol yetkisi görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan Başkan Ergün, “Organize Sanayi Bölgesi’nin de katkısını alacağız. Organizeden çıkış hatlarında hiç beklemeden İzmir’e gidiş geliş söz konusu. Bununla ilgili Sait Bey’le protokol anlaşması gerçekleştireceğiz. Kavşaklarla ilgili konuşmuşken Öğretmenevi Kavşağı’nda da çalışmalar son hızıyla sürüyor. Bugün asfalt çalışmalarına başlayacaktık. Ancak mevcut sisli ve nemli havanın etkisiyle yarına kalacak. İki üç günlük süre içerisinde tamamlayarak çalışmaları bitirmek istiyoruz. Hava şartları müsait olmazsa mecburen bekleyeceğiz. Bir an önce Manisa'nın can damarı, kalbin AORT damarı olan kavşağın açılması trafiği rahatlatacak. Benim hedefim bu cumartesi ya da Pazar açmaktı. Ama yağış gelirse bekleyeceğiz mecburen. Haftaya ya da pazara açacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından madde oy birliği ile kabul edilerek Başkan Ergün’e protokol yetkisi verildi.

Maddelerin görüşülmesinin ardından meclis sona erdi. Şubat ayı meclisinin 13 Şubat’ta toplanması kararlaştırıldı. 

Editör: TE Bilişim