Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden ve 60'ı tutuklu 85 sanığın yargılandığı FETÖ'nün Alaşehir yapılanması duruşmasında sanık ifadeleri dinlendi.

Etkin pişmanlık yasasından yararlanan sanıkların dinlendiği duruşmada 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından örgüt yöneticilerle bağlantı kurmaya çalıştığı ortaya çıktı.

DARBE GİRİŞİMİNİN ARDINDAN NE OLDUĞUNU ÖĞRENMEYE ÇALIŞMIŞLAR

15 Temmuz'un ardından örgüt faaliyetlerine devam ettiği suçlamasıyla yargılanan M.B ifadesinde, darbe girişiminin ardından bir kişinin Van'dan Manisa'ya geldiğini söyledi. M.B, "Biz 15 Temmuz'dan sonra toplanmayı bıraktık. Yaklaşık 1,5 ay kadar toplanmadık. Bir süre sonra yeniden toplanarak darbe girişiminin bizimle alakası olup olmadığını öğrenmeye çalıştık. Gerçekten onların böyle bir şey yapabileceğine inanamadık. R.K isimli bir hoca 15 Temmuz'dan sonra Van'dan Manisa'ya geldi" dedi.

ADİL ÖKSÜZ'Ü SORMUŞLAR

M.B, "Van'dan gelen hocaya Adil Öksüz'ün kim olduğunu sorduk. Hoca kafası karışık olan herkesin sorularını cevaplandıracağını söyledi. Van'dan gelen hoca, darbe girişiminin FETÖ'yle alakası olmadığını, böyle bir ihtimal bile olamayacağını söyledi. Yıllardır içerisinde bulunduğumuz bu yapının bizi nasıl bu duruma düşürdüğüne inanamıyorum"

Editör: TE Bilişim