15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Manisa’da Fethullahçı Terör Örgütü’nün kadın yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlarda sözde sohbet hocalarının verdiği ifadeler kan dondurdu.

Gözaltına alınan sohbet hocası Z.A ifadesinde, FETÖ’nün okuma kamplarından, hükümete karşı yapılan hamleleri bir bir anlattı.

MÜTEVELLİ HEYETLERİ TOPLANTISINDA TELEFONLARI TOPLATMIŞLAR

2005 yılından sonra FETÖ’ye katılan Z.A, sohbetlere ilk olarak dini duygular nedeniyle katıldığını, ardından örgütün yöneticilerinin verdiği kararla Manisa’da sohbet hocası olduğunu anlattı.

Z.A ifadesinde, Kuran-ı Kerim öğrenmek için girdiği örgütte mütevelli heyetlerine katıldığını, bu heyetlerin toplantısında telefonların toplatıldığını ve odanın dışına çıkarıldığını ifade etti. Örgütün sohbet toplantılarının üyelerin evlerinde dönüşümlü olarak yapıldığını söyleyen Z.A, sohbetlerde risale ve ilmihal okutulduğunu söyledi.

GAZETE ABONELİĞİ İÇİN KOTA KOYMUŞLAR

Örgüt yöneticileri tarafından ilk olarak Zaman Gazetesi ve Sızıntı Dergisi’ne abone yapıldığını belirten Z.A, sohbet hocası olduktan sonra örgütün yayın organlarının yayılması için kendisine zorla satış kotası koyulduğunu ifade etti.

DERSHANELER KAPATILDIKTAN SONRA BAKAN VE MİLLETVEKİLLERİNİN NUMARASINI DAĞITMIŞLAR!

2013 yılında AK Parti hükümetinin FETÖ’yle yaptığı mücadele kapsamında dershanelerin kapatılmasının ardından sohbet gruplarında konuşmaların siyasileşmeye başladığını anlatan Z.A, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kötülenmeye çalışıldığını ve insanların beyinlerinin yıkanmaya başlandığını itiraf etti.

Z.A, dershanelerin kapatılmasının ardından örgüt yöneticileri tarafından dönemin Bakanları ve Milletvekillerinin numaralarının üyelere dağıtıldığını ve ‘parlamentodaki herkesi arayın, tweetler atın, bu uygulamadan vazgeçmeleri için kamuoyu baskısı oluşturun’ dediklerini söyledi.

ZORLA SOHBET HOCASI YAPMIŞLAR!         

FETÖ’nün yöneticilerinin bir gün kendisini aradığını ve kendisine ‘artık sohbet gruplarını sen yöneteceksin’ dediğini iddia eden Z.A ifadesinde, “Ben sohbet hocalığı yapacak kabiliyette olmadığımı söyledim, ama onlar ‘senin böyle bir şey söylemeye hakkın yok’ dediler” dedi.

17/25 ARALIK OPERASYONUNDAN SONRA ‘SOKAĞA ÇIKIN’ DEMİŞLER!

Sohbet hocalığı yapan Z.A’nın ifadesinin en dikkat çeken kısmı ise hükümete ekonomik darbe yapmaya çalışan FETÖ’cülerin yönettiği 17/25 Aralık operasyonları oldu. Z.A ifadesinde, 17/25 Aralık operasyonları ardından örgüt yöneticilerinin sohbete katılanlara, “Güzel günler gelecek, sokağa çıkın, esnaftan burs toplayın, bu zorlukları aşacağız” dediklerini anlattı. Burs toplamayı kabul etmediğini ifade eden Z.A, örgütün kendisini zorladığını aktardı.

ELLERİNE BİR FOTOKOPİ VERİP, ‘BUNU OKUYUN, HATİM EDİN’ DEMİŞLER!

İfadesinin bir kısmında Z.A, “Cemaatten kopmalar olmaması için azami gayret gösterdiler ve ‘ayrılmayın, bu günler geçecek, güzel günler gelecek’ şeklinde konuşuyorlardı. Yine bu dönemde Fetih suresi okumamızı, teheccüte kalkmamızı, cemaat için dua etmemizi istiyorlardı. Hatta bir defasında fotokopi halinde bir dua verdiler ve bunu herkesin okumasını istediler. Bunu herkesin okuması halinde hatim olduğunu söylediler, ben de Kur’an dan dua ve ayetler diyerek okudum, ancak fotokopilerin ne olduğunu bilmiyordum, teşbih çekilecek deniyordu, ben bunları yapamadım” şeklinde konuşarak örgütün dini duyguları nasıl istismar ettiğini anlattı.

OKUMA KAMPLARI DÜZENLEMİŞLER

Örgütün okuma kampları düzenlediğini söyleyen Z.A, kamplarda örgütün erkek yöneticileri tarafından kendilerine ders verildiğini anlattı.

“İSLAMİYET GAZETELERDEN YAYILACAK” DEMİŞLER!

Bir diğer FETÖ üyesi T.O ise, sohbet grubuna katıldığını ve sözde hocanın kendisine ‘İslamiyet gazetelerden yayılacak’ dediğini anlattı. T.O, “Sohbetlerden bizlere sürekli hedefler veriyordu, ben bu hedefleri hiçbir zaman gerçekleştirmedim. Bizlere sürekli gazetenin tirajının arttırılmasının öneminden bahsederdi, İslamiyet’in gazete ile yayılacağını söylerdi” ifadelerini kullandı.

HEDEF ŞAŞIRTMAK İÇİN KOZMETİN FİRMASININ KATALOGLARINI KOYMUŞLAR

T.O ifadesinin bir kısmında ise, katıldığı sohbet grubunda masanın üzerinde bir kozmetik firmasının kataloglarını gördüğünü, sohbet hocasına bunun nedenini sorduğunda kendisine herhangi bir operasyon olması durumunda burada sohbet yapılmadığı, kozmetik ürünü satıldığı imajının verilmesi için katalogların bulunduğunu aktardı.

ÖZEL HABER BERFİN ADICAN

Editör: TE Bilişim