Manisa’da son iki haftada önce Salihli’de, ardından da Soma’da yaşanan kadın cinayetleri kamuoyunu derinden etkiledi. Ancak rakamlar daha da ürkütücü. 2017 yılının başından bu yana Manisa’da 8 kadın cinayeti işlendi. Ülke genelinde ise bu rakam 226. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa İl Temsilcisi Semiha Hasgör, rakamların korkutucu boyutlara ulaştığını ve mutlaka yeni yaptırımlar getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa İl Temsilcisi Semiha Hasgör, Manisa’da 2017 yılının başından bu yana ülke genelinde 226, Manisa’da ise 8 kadının cinayete kurban gittiğini bildirdi.

Son olarak Manisa'nın Soma ilçesinde bir kişi eşini baltayla öldürdü. N.A. (66) ikinci evliliğinden olduğu öğrenilen eşi Cennet A.’yı (55) bilinmeyen bir nedenle evinin mutfağında baltayla boyun ve çeşitli bölgelerine vurarak öldürdü.

Geçtiğimiz hafta da Salihli’de 90 yaşındaki Yusuf G., 75 yaşındaki Ganime G.’yi kafasına çekiçle vurarak öldürdü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa İl Temsilcisi Semiha Hasgör, yaptığı açıklamada Manisa’da bu yıl içerisinde 8 kadının cinayete kurban gittiğini belirtti. Hasgör, “22 Şubat’ta Alaşehir’de Suriye ve Ayşe K, 5 Temmuz’da Kula’da Hatice Ö, 10 Temmuz’da Akhisar’da Arzu Z., 12 Temmuz’da Selendi’de Hatice S., 14 Ağustos’ta Salihli’de Döndü A., 4 Ekim’de Salihli’de Ganime G. Ve son olarak 8 Ekim’de Soma’da Cennet A., kadın cinayetine kurban gitti. Manisa’da 2017 yılında toplamda 8 kadın öldürüldü. Türkiye’de ise bu rakam 226. Manisa’nın hemen hemen tüm ilçelerinde kadın cinayeti yaşandı. Uzun yıllardan beri kadın cinayetlerinin önlenmesiyle ilgili aynı şeyleri söylüyoruz. Birincisi siyasilerin bu konuya el atması. İkincisi de cezai indirimlerin kadın cinayetlerinde geçerli olmaması. Bunlarında medya yoluyla dile getirilmesi gerekiyor. Herkes bu konunun bilincinde olmalı ki caydırıcı olsun.” ifadelerini kullandı.

Platform olarak tüm davaları takip edeceklerini ifade eden Hasgör, “Katillerin gerekli cezaları almalarını sağlamak için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

Cinayetlerin sayısının ve uygulanan şiddetin OHAL’le birlikte arttığını iddia eden Hasgör, son olarak şunları aktardı: “OHAL’le birlikte kadın cinayetlerinin sayısı ve dozajı arttı. Yani şunu söylemek istiyorum, kadına kezzap atan var, baltayla öldüren var, çekiçle kafasını ezen var, 50-60 yerinden bıçaklayan var. Bakıldığında bu tür vakaların OHAL’den sonra daha da arttığı görülüyor.”

Editör: TE Bilişim