Rize'ye giden Erdoğan Bektaş'ı uğurladık, Cuma günü de Kahramanmaraş'tan Manisa'ya atanan Vali Mustafa Hakan Güvençer'i Hükümet Konağı önünde karşıladık. Vilayet personeli yeni Vali'nin karşılama töreni için seferber olmuştu. İlk intiba çalışanlar için önemliydi. Nerde durulacağına kadar ince hesaplar yapılıyordu. Yeni Valimiz karşılama töreninde İçişleri Bakanlığı personelinin olmasını arzu etmiş. Onun için Hükümet Konağı'nın önünde Özel Kalem mensupları, Kaymakamlar ve Vali Muavinleri vardı. Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nu gözlerim aradı, yeni Vali gelmek üzereydi, baktım koşa koşa geliyor. Okullar tatile gireceği için öğrencilere verilen karnelerin dağıtım törenine katılmış. Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ve Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan'la da sohbet ettik.
MANİSA'NIN RUHUNU KEŞFEDECEK
Manisa'nın yeni Valisi Mustafa Hakan Güvençer saatinde geldi. Kendisini Milli kıyafetler giyen iki öğrenci karşıladı. Vali Güvençer herkesin elini sıkarak makamına ilerlerken beraber yürüdük. İlk demecini makamına oturmadan, kendisini karşılayan iki öğrenciyi yanına alarak basın mensuplarına yaptı. Güler yüzüyle, göreve başlamaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, Manisa'nın önemli bir kent olduğunu, şehrin ruhunu ve hayallerini keşfetmeye çalışacağını belirtti, basın mensuplarıyla da fotoğraf çektirdi. Hayırlı olsun.
BÜLENT KOŞMAZ'I ANMAK
Yıllar çabuk geçiyor, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) efsane Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Vekili Bülent Koşmaz'ın aramızdan ayrılışının ikinci yılı olmuş. Bugün kendisi için anma töreni düzenlenecek. Saat 16.00'da Çatal Mezarlığı'nda kabir ziyareti gerçekleşecek, 17.11'de ise Hatuniye Camii'nde ikindi namazına müteakip Mevlit-i Şerif okutulacak. Eşi Saadet hanım da ziyaretleri evinde kabul edecek. Sofra Levent gerekli hazırlıkları yapmış. Allah rahmet eylesin, Bülent Koşmaz'ın MTSO Başkanlığına seçilişinden son gününe kadar, yaşadığı serüvenin içindeydim. Koşmaz ve ailesi ile iyi bir dostluğumuz vardı. Bülent Koşmaz, TOBB'da göreve başlayınca yurt içi ve yurt dışı önemli birçok toplantıya beni de götürmüştü. Allah rahmet eylesin Avrupa'dan Çin'e kadar birçok fuar gezisine O'nunla katıldım. Mücadeleci bir yapısı vardı. MTSO, O'nun yönetiminde altın çağını yaşadı. En son Yavuz Donat ve Ahmet Erken'le kendisini evinde ziyaret etmiştik. Hayat böyle bir şey, Ege Üniversitesi'nden cenazesini Yaşar hocamla almaya gittiğimizin üzerinden iki yıl geçti. Bu fani dünyadan bir gün hepimiz göçüp gideceğiz, giderken arkada Bülent Koşmaz gibi bir hoş seda bırakabilirsek, ne mutlu…
MURAT BAYBATUR'UN İFTARI
Mübarek Ramazan ayında hafta sonu AK Parti Milletvekili Murat Baybatur'un Muradiye Sosyal Tesisleri'ndeki iftar yemeğine AK Parti Milletvekili aday adaylarından, Ekonomist Hikmet Oray Yalçın ve Dürümcü Mehmet'le gittik. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler'i gördüm. Başkan Ömer Faruk Çelik daha gelmemişti. Ataman Taydaş iftar alanına girmemizi istedi. Murat Baybatur davetlilerin elini teker teker sıkıyordu. Beni ve Hikmet'i görünce bize sarıldı, "Hacı abi, Bilal'de kabahat, Ramazan'dan önce bizi buluşturmadı, Bayram sonrası İnşallah buluşacağız" dedi. Baybatur şimdi AK Parti'nin Manisa'daki gözdesi. Elbette bugünlere kolay gelmedi. Kuruluşundan beri sabırla bekledi, verilen görevleri ve rolleri başarıyla yaptı. Bugün Manisa Milletvekili ve MKYK Üyesi. Yolu açık olsun.
KONGRE UTANÇ VERİCİ!
Herkes benden Manisaspor kongresinin yorumunu bekliyor. Çok beklerler. Manisaspor'un kuruluş tarihinden bugüne kadar yapılan kongrelerde böyle durum yaşanmamıştı. Neresinden bakarsanız bakın, utanç verici, bir kongre yapılamadı. Pazar günü yapılacak da bundan farklı olmaz. Allah spor camiasına sabır versin. Manisaspor'u iyi günler beklemiyor.
Ayrıca ‘Babalar Günü' de kutlu olsun. Oğlum Gökhan'ın hediye aldığı kırmızı gömlek beni çok mutlu etti. Dün tek üzüntüm 45 yıllık arkadaşım, meslektaşım, Yeni Asır Gazetesi'nin güçlü kalemlerinden Selamettin Bayındır'ı kaybetmek oldu. Bugün Bornova'da ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazında bulunacağım. Yeni Asır Gazetesi'ne ve kederli ailesine başsağlığı dilerim. Allah rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun.