Büyükşehir Belediye Başkanı, Manisaspor sevdalısı Cengiz Ergün, şampiyon takımın Teknik Direktörü Taner Taşkın ve futbolcuları makamında ağırladı. Takımın kaptanı Erdi Öner şampiyonluk hatırası olarak, sevinci paylaşan Başkan Ergün'ün de olduğu bir çerçeveli fotoğrafı kendisine hediye etti. Başkan Cengiz Ergün şampiyonlukta payı olan herkese teşekkür etti. Gerçekten Manisaspor bu yıl şampiyon olmuşsa, kulübün bütün personelinin de 10 ay para almadan özveri ile çalışması ve birbirine kenetlenmesi, her kulübe nasip olmaz. Kulübün üzerindeki borç yükü belli, bu yükün hafifletilmesi de kolay değil. Kentin birlik ve beraberlik içinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de desteği olacağı, güçlü bir yönetimle sıkıntılar aşılır.
FUTBOLCULAR HAKLARINI İSTİYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Cengiz Ergün futbolcularla yaptığı sohbet toplantısında buna değindi. Acilen kongreye gidilmesi gerektiğini söyledi. Kongre kararını geciktirecek her günün Manisaspor'un aleyhine olacağını ifade etti. Toplantıda futbolcuları dinledim. Her biri belirsizlik nedeniyle alacakları için Futbol Federasyonu'na müracaat etme düşüncesindeler. Başkan Cengiz Ergün'ün bu belirsizliği ortadan kaldıracak haberini bekliyorlar. Şampiyon takımın futbolcuları, "Biz Manisa'yı seviyoruz. Burada kalmayı arzu ediyoruz. Hak ettiklerimizin ödenmesi durumunda federasyona gitmeyiz. Kulübümüzü zor duruma sokmayız" diyorlar.
BÜYÜK BAŞKAN'A GÜVENİYORLAR
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün mali krizin had safhaya geldiği anda futbolcuları toplayarak galibiyet primlerini vereceğini söylemesi ile bugünkü şampiyonluk ortaya çıktı. Başkan Ergün futbolculara, "Ne söz vermişsem yerine getireceğim" dedi. Başkan Ergün daha sonra futbolcuları sevindirecek konuşmayı yapınca, salonda "Büyük Başkan, sana güveniyoruz" tezahüratları inledi.
İKİ DENKLEMİN ÇÖZÜLMESİ GEREKİR
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün tavrı net. Yeni ‘Başkan' ve yeni bir ‘Yönetim' istiyor. Federasyondan gelecek paralar ile Manisaspor'un PTT Ligi'nde ayakta durmasının mümkün olmadığını vurguluyor. Öğrendiğime göre eski alacaklar nedeniyle 1,5 trilyon (Eski parayla) liraya yakın temdit var. Şampiyon olan takımın futbolcularının alacaklı olduğu para ile bu rakam 3-4 trilyonu buluyor. Abdullah Mergen de kulübü bırakmak istemiyor. Bu iki denklemin çözülmesi gerekir. Hayvanlar koklaşa koklaşa, insanlar konuşa konuşa anlaşır. Başkan Cengiz Ergün doğru söylüyor. Manisaspor benim şahsi meselem değil. Manisa'nın meselesi. Bu sorunun çözümü gerekiyor. Nasıl çözülecek? Kimler çözer? İşte zurnanın zırt dediği yer burası. Ben de 3,5 yıl Manisaspor Başkanlığı yaptım, Belediye Başkanı Adil Aygül döneminde. Beni bu işin içine Nejat Tokbay sokmuştu. Zamanı geldiğinde şartları göz önünde tutarak görevi bırakmak gerekiyor. Ben öyle yaptım.
MERGEN BİR DEĞERLENDİRME YAPMALI!
Abdullah Mergen de kendi içinde bir değerlendirme yapmalı. "Bırakmam" diyorsa, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Manisaspor'a maddi destekte bulunmayacağını bilmesi gerekir. Abdullah Mergen şapkasını önüne koysun, düşünsün, taşınsın, karar versin.
Her geçen gün Manisaspor'un aleyhine çalışıyor. Manisaspor tekrar PTT Ligi'ne çıktı, bu şansı heba etmeyelim.