Bir aydır sağlık sorunum nedeni ile evde tedavi oluyorum. Zaman zaman kısa süreler içinde dışarı çıksam da yaşamımın büyük bölümünü eşim Nermin hanımın kontrolünde evde geçiyor. Günlük gazeteler ve televizyon yaşamımın bir parçası oldu. Bu arada ziyaretime gelen Hikmet Oray Yalçın ve Osman Talu bana hatıralarla dolu bir kitap hediye ettiler. Kitabın ismi ‘Bir Gönül Hikayesi’. Kitabın yazarı Doğuş Holding’in ortaklarından Osman Talu’nun babası, iş dünyasının başarılı iş adamı Gönül Talu. Bana getirilen kitaptan bir tane de Büyükşehir belediye Başkanı Cengiz Ergün’e verilmek üzere bana emanet edildi. Kısa sürede kendisine takdim edeceğim. Gönül Talu beyefendi ile ilk tanışmamız Sümer Oral’ı ziyarete Hikmet Oray Yalçın ve dürümcü Mehmet’le giderken Bodrum havaalanında oldu. Sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çeşitli açılışları yapmak üzere Manisa’ya geldiğinde Cumhuriyet Meydanı’nda törende bir araya geldik. Doğuş Holding olarak Soma’daki maden faicasında hayatlarını kaybedenlerin ailelerine yaptıkları evlerin teslim töreninde sohbet etme fırsatını buldum. ‘Bir Gönül Hikayesi’ adını verdiği kitabı bir solukla okudum. Doğuş Holding ortaklarından Gönül Talu beyefendi. 1938 yılında Elazığ’da doğmuş. İlk ve orta öğrenimini Elazığ’da tamamlamış. 1955 yılında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi’nden inşaat mühendisi olarak mezun olduktan sonra bir dönem Karayolları Genel Müdürlüğü’nde şantiye şefliği yapmış. 1969 yılında Doğuş İnşaat A.Ş.’de proje müdürü olarak göreve başlayıp Ayhan Şahenk ile tanışmış ve birlikte yol haritası çizerek ülkenin önemli barajlarının mimarları olmuşlar. Ülkemizin kalkınmasında Türk mühendisleri olarak büyük hizmetlere imza atmışlar. 

‘Bir Gönül Hikayesi’ kitabını okuyunca başarının sırlarını öğrenmiş oluyorsunuz. Aile bağlarının güçlü temeller üzerine kurulu olması başarının sırrını da ortaya koyuyor. ‘Bir Gönül Hikayesi’nin kısa özetinde şöyle diyor Gönül Talu beyefendi: 

“Çocukluktan gençliğe, eğitim hayatından iş hayatının zorlu günlerine, hayat değiştiren Ayhan Şahenk gibi kahramanlardan ikinci ve üçüncü nesil ailelerimize, çalışanlarımıza, sebat, disiplin, sevgi ve sabırla örülmüş bir hikaye. Aynı zamanda bir doğuş hikayesi. Ve bu toprakların kendi mühendislerine emanet edilmesi, dağa taşa Türk imzasının atılması üzerine kurulu bir doğuş hikayesi.”