Hafta sonunu futbol müsabakalarını izlemekle geçirdim. Cumartesi Bolu-Altınordu, Gaziantep-Konya, Bursa-Akhisar, Adana-Beşiktaş, Göztepe-Bandırma maçlarını televizyondan bölüm bölüm izledim. Dün de Büyükşehir Belediyespor-Dersim. Futbolun literatüründe gol kaçıran takım pozisyonlara giren takımdır. Doğrudur. Ancak futbol öyle nankör bir oyundur ki farklı kazanacağın maçı istediğin skorla biteremeyebilirsin. Bunu Beşiktaş maçında ve Büyükşehir Belediyespor maçında yaşanmadı ise iki takımın da şanslı günü demek gerekiyor. Beşiktaş Adana'da, Büyükşehir de evinde gol kaçırma rekoru kırdı. Beşiktaş Adana'yı 2-1 ile geçerken Büyükşehir Belediyespor da Dersim'i 1-0'la geçerek liglerinde gerekli avantajlarını korudular. Dün Belediyespor'un galibiyeti altın değerindeydi. Lider Bodrum deplasmanda mağluptu. O bakımdan kaçıran goller üzerinde durmayacağım. Ama kaleci İlker'in gününde olması maçın skorunun korunmasında etken olduğunu da yazmam gerek. Büyükşehir Belediyespor maçına CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de geldi. Başkan Cengiz Ergün ile beraber maçı izledik. Bu maç için Başkan Ergün ekstre prim vermedi. "Haftaya" dedi. Haftaya dediği lider Bodrumspor ile oynayacağı maç. Haklı. Geçen yıl Bodrum'da kahrolmuştuk. Bugün şartlar değişti. Belediyespor daha derli toplu oynuyor. Bu ligde bana göre haftanın maçı Bodrum Büyükşehir arasında geçecek.
AKHİSAR BURSA'DA ALTIN BULDU
Akhisar Belediyespor geçen senenin takımı hüviyetini bu sezon bugüne kadar gösteremiyordu. Süper Lig'deki grafiği iyi değildi. Onun için bu maçı baştan sona kadar dikkatli izledim. Akhisar bu maçta eski günlerine kavuşmanın başlangıcını yapmak için Bursa deplasmanında canla başla çalıştı. Bursa gibi güçlü formda takımdan ihtiyacı olan Akhisar'da bu maçta en az üç pozisyonda golü bulabilirdi. Beceremedi. Bu satırları yazarken haftanın derbi maçı Fenerbahçe-Galatasaray maçına 4 saat vardı. Fener geleneği sürdürüp sürdürmeyeceği 21.45'te belli olacaktı. Ben Galatasaraylı olarak umutlu değilim ama çıkmayan candan umut kesilmez gibi Galatasaray'ın sürprizi beni çok sevindirir. Bunu da yarın yazacağım.
Bugün Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Kula'ya kazandırdığı 32 hizmetin toplu açılış ve temel atma törenlerinde kısmetse bulanacağım.