Yunusemre Belediyesi’nin ilçeye bağlı Gürle Mahallesi’nde yapmayı planladığı müze köy ve rekreasyon alanı, Yunusemre Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında gündeme geldi. Proje hakkında görüşlerini açıklayan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, MHP ve CHP’li Meclis üyelerini tatmin edemedi. Madde üzerine, MHP grubu adına söz alan Mehmet Güzgülü, Gürle’nin tarımsal alan olması nedeniyle projeyi sakıncalı bulduklarını vurguladı. Güzgülü, bu nedenle projenin mahallenin dışına çıkmamasına özen gösterilmesini istedi. Yapılacak olan projeye Yunusemre Belediyesi’nin karar verme yetkisi olmadığının altınız çizen Güzgülü, MHP olarak ret oyu vereceklerini söylese de AK Parti’nin çoğunluğuyla madde meclisten geçti.

Gürle Mahallesi’nde yapılması planlanan müze köy ve rekreasyon projesi de meclisin gündemindeydi. Bu projenin Manisa’nın yerli ve yabancı turistleri çekecek bir proje olduğunu, mahallenin tarihi dokusunu ön plana çıkarmak istediklerini kaydeden Belediye Başkanı Çerçi: “Gürle, havasıyla doğasıyla, su kaynaklarıyla büyük bir cevhere sahip. Burayı nasıl turizme kazandırırız? Bir Şirince, Nazarköy gibi iç ve dış turizm ilgisinin yoğun olduğu bir bölge haline getiririzin çalışmalarını yapıyoruz. Geçmişi yüzyıllar öncesine dayalı, değirmenleriyle ünlü bir köydü burası. Gürle’yi konakları, değirmenleri, rekreasyon alanlarıyla bir müze köy haline getirmek istiyoruz. Bunun için yeniden rekreatif bir plan yapılsın. Tabi bu projeyi tek başımıza yapamayız. Bunun başlangıcını yapacağız. Yaklaşık 23 kurumdan görüş alınacak. Gelen görüşler meclisin, büyükşehir meclisinin onayına sunulacak. Gürle böyle de kalabilir, tarihi yüzyıllar öncesine dayanan köye hiçbir şey de yapmayabiliriz. Ama vizyonel yaklaştığımızda projenin önemini anlarız. Bu bir süreç. Planların yapılması 2-3 yıl alabilir. Başlarız, biz ya da bizden sonra gelenler süreci devam ettirir. Gelecek için güzel bir proje olduğuna inanarak bir başlangıç yapalım istiyorum” dedi.

Başkan Çerçi’nin konuşmasının ardından MHP Grubu adına söz alan Yunusemre Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü: “Gürle’nin tarımsal alan içinde bulunması bizi endişelendiriyor. Yunusemre Belediye’sinin karar verme yetkisi yok. Yapılması planlanan projenin köyün dışına çıkması tarımsal alanlara zarar verebilir” şeklinde konuşarak endişelerini dile getirdi.

Madde MHP ve CHP’li meclis üyelerinin ret, AK Parti’li meclis üyelerinin kabul oyuyla oy çokluğuyla meclisten geçti

BAŞKAN ÇERÇİ SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ YAPTI

Meclis gündeminde olan 10 maddenin görüşülmesinin ardından Başkan Çerçi 24 Haziran seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Demokratik bir seçim yapıldığını söyleyen Çerçi: “Ülkemizde genel seçimler güzel bir ortamda yapıldı. Münferit olaylar yaşansa da vatandaşımız sandık başına giderek tercihini yaptı. Milletimiz Cumhurbaşkanını ilk turda seçti, belli bir meclis yapısı oluşturdu. Ülkemiz, milletimiz adına büyük bir başarı olduğunu düşünüyorum. Ülkemiz büyük bir olgunlukla, demokrasi içerisinde seçimini yaptı. Bizler de seçimlerde var gücümüzle çalıştık. Neticede halkın takdiri sandıklarda demokratik bir şekilde ortaya çıktı. Türkiye kendine yakışanı yaptı. Memleketimize, milletimize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımızı kutluyorum. Bu dönemde de ülkemize çok hayırlı hizmetler yapacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Ağustos ayı meclis toplantısının 2 Ağustos Perşembe günü yapılması kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilişim