UŞAK (AA) - Uşak Valisi Salim Demir, şehit ailesine Cumhurbaşkanlığınca tevcih edilen Devlet Övünç Madalyası takdim etti.

Vali Demir, Eşme ilçesinin Kolonkaya köyüne giderek 2016 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Piyade Onbaşı Süleyman Aydındağ'ın ailesine ziyarette bulundu.

Ziyarette, Cumhurbaşkanlığınca tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası'nı şehit ailesine takdim eden Vali Demir, aileyle bir süre sohbet etti.

Tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de sağlık ve sıhhat dileyen Demir, "Şehit aileleri bize vatanı uğruna canını veren şehitlerimizin emanetidir. Devletimiz ve milletimiz şehitlerimizin emanetlerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecek. Vatandaşımızın güvenliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Ziyarette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit ailesine gönderdiği mesaj Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Peltek tarafından okundu.

Ziyarette Vali Demir'in yanı sıra eşi Nezahat Demir, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve eşi Şule Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal ve eşi Hülya Baysal, Karahallı Kaymakamı Önder Çengel ve eşi Ayşe Asan Çengel, Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, AK Parti İl Başkanı Mehmet Çakın da bulundu.


Kaynak: aa