Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Akıncılar Mahallesinde belediye tarafından restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış olan Adanalının yeri olarak bilinen Tarihi Manisa Evinde incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında Başkan Yardımcıları Bilal Demir, Ahmet Songüler, Başkan Danışmanı Atilla Efendioğlu ve Akıncılar Mahalle Muhtarı Haydar Güleç’te Başkan Çelik’e eşlik etti.

 Tarihi binada yapılan restorasyon çalışmasıyla Akıncılar Mahallesi ve civar mahallelerinin büyük bir sorununun çözüme kavuştuğunu ifade eden Akıncılar Mahalle Muhtarı Haydar Güleç, kötü görüntünün ortadan kaldırılarak güzel bir hizmetin kazandırıldığını belirtti.

“ŞUBAT AYINDA ÇALIŞMALAR TAMAMLANIYOR”

1 Milyon 80 Bin TL bedelle kamulaştırılan tarihi binada başlatılan restorasyon çalışmalarının Şubat ayı içerisinde tamamlanacağını ifade ede Başkan Çelik “Akıncılar Mahallesi, Erler Caddesinde restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Manisa Evinde incelemelerde bulunduk. Bu alan daha önce bir mezbelelikti, hem güvenlik hem de çevre sağlığı açısından büyük riskler içeriyordu. Şehzadeler Belediyesi olarak bu tarihi evi kamulaştırarak restorasyon çalışmalarını hızlı bir şekilde başlattık.

Çalışmalarımızda şuan son aşamaya doğru yaklaşmış durumdayız. Bir aksilik olmazsa Şubat ayı içerisinde bu alandaki çalışmalar tamamlanmış olacak. Hemen ardından bu güzel tarihi Manisa Evini Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi olarak dizayn ederek, civar mahallelerimizde ki çocuklarımızın rahatlıkla kullanabileceği bir şekilde hizmete açacağız. Bu çalışmamız ile birlikte burada hem çevre sağlığını tehdit eden riski ortadan kaldırmış olacağız, hem de bu civarın asayişini olumsuz yönde etkileyen yönünü ortadan kaldırmış olacağız. En önemlisi de Manisa’da bir tarihi esere de sahip çıkmış olacağız. Şuan itibarı ile binamızın iç kısmında ahşap imalatların montajları ile tavanların yapımı devam ediyor. Ayrıca dış cephede cam kepenkleri aslına uygun bir şekilde yapılıyor.zemin kaplamaları ve çevre düzenlemesinin ardından çalışmalarımız büyük ölçüde tamamlanmış olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim