ADD Manisa Şubesi Yönetimi ve Gençlik Kolları’nın organizasyonu ile dernek binasında döktürülen lokmalar Manisalılara ikram edildi.

“ÇANAKKALE RUHU MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR”

ADD Manisa Şube Başkanı Ahmet Başak konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çanakkale Zaferi; emperyalist güçlerin, ülkemizin bulunduğu coğrafya üzerindeki, paylaşım projelerini bozguna uğratan bir büyük destandır. Çanakkale Zaferi; millet olma yolundaki en büyük adımdır. Ulus Devlet anlayışının temelidir. Dünya tarihine, bir büyük Devrimci Lideri, Mustafa Kemal Atatürk’ü kazandıran şanlı direnişin adıdır. Çanakkale Zaferi; ‘Çanakkale Ruhu’nun oluşumu ve yükselişidir.  ‘Çanakkale Ruhu’; Büyük Atatürk’ün Conkbayırı’nda cephanesi biten Mehmetçiklere; ‘süngü tak’ emrini verdikten sonra; “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum.” sözleriyle vücut bulan antiemperyalist duruştur. ‘Çanakkale Ruhu’; ulus-millet olma sürecinin başlangıcıdır. Yurttaş kavramını; hukukun üstünlüğünü ve demokratik hakları yaşamımıza taşıyan tarihi bir atılımın işaret fişeğidir. “Çanakkale Ruhu’; emperyalizmi yenilgiye uğratan Büyük Türk Devrimi’nin ışığıdır, doğuşudur. ‘Çanakkale Ruhu’; Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürkçü Düşünce Sistemi’dir. Türkiye’dir” diye konuştu.

ŞEHİTLER LOKMA DÖKTÜRÜLEREK ANILDI

Tüm bu düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin büyük onur ve gururla kutlanması gerektiğine dikkat çeken Başkan Başak, Çanakkale’de şehit düşen vatan evlatlarının ise minnet ve sonsuz şükranla anılması gerektiğini söyledi. Başak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin inşa edildiği Çanakkale Savaşları ve kazanılan zaferin anısına bugün lokma döktürüyoruz” dedi.

ADD’YE BÜYÜK DESTEK

ADD Manisa Şubesi’nin etkinliğinde dernek üyeleri yer alırken, ADD Manisa Şubesi Önceki Başkanı Gülbahar Tahmilci, ADD Manisa Şubesi eski Başkanı ve 2. Anafartalar Mahallesi Muhtar Adayı Nilüfer Özkan, CHP İl Başkanı Semih Balaban, CHP Yunusemre Eski Başkanı Kanber Oğur, CKD Başkanı Fatma Ayhan, Manisa Toplumsal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Hamza Kopal, Peker mahallesi Muhtar Adayı Hanife Lekesiz de katılarak destek verdi.

Editör: TE Bilişim