ÖZEL HABER:EMRE HALİL ESENKAYA

Akhisar’da bulunan Ülkü Ortaokulu’nda 5. Sınıf D şubesinde öğrencilerin 78 kişilik sınıfta eğitim gördüğü iddia edildi. Velilerden alınan bilgilere göre 78 kişilik D şubesinin okulun Kültür ve Spor salonunda eğitim gördükleri öğrenildi. Üstelik gündüz sınıf olan spor salonu akşam da düğün salonu oluyor. Okul müdürüne defalarca şikayetlerini iletmelerine rağmen çözüm bulunamadığını iddia eden veliler, öğrencilerin daha verimli bir eğitim alması için yetkililerin adım atmasını bekliyor.

Akhisar Ülkü Ortaokulu’nda geçtiğimiz senelere Reşatbey Mahallesi’nde ikamet eden öğrenciler bulunurken, bu sene yapılan değişiklikle Atatürk Mahallesi’nde ikamet eden öğrenciler de Ülkü Ortaokulu’na kayıt olabildi. Yapılan değişiklikle 4 şubesi bulunan Ülkü Ortaokulu’nda sadece D şubesine Atatürk Mahallesi’nde oturan öğrencilerin kayıtlandığı iddia edildi. Velilerden alınan bilgilere göre Ülkü Ortaokulu’nda 5. Sınıf A şubesinde 36, B şubesinde 36, C şubesinde 38 ve D şubesinde ise 78 kişi öğrenci bulunuyor. Velilerin beyanında Akhisar Ülkü Ortaokulu’nun tercih edilme sebebinin ise okulda yabancı dil sınıfı olması iddiaları yer aldı.

VELİLERDEN A ŞUBESİ İDDİASI

Veliler, A şubesinde bulunan öğrencilerin çoğunun öğretmenlerin, idarecilerin ya da idarecilere yakın kişilerin çocukları olduğunu iddia etti. A şubesine kayıt olan öğrencilerin idarecilerin ilk önce mülakata göre, daha sonra ise sisteme göre yerleştirildiğini söylediğini iddia eden veliler, 78 kişilik D şubesinin akıbeti hakkında idarecilerin bir girişimde bulunmadığını aktardı.

TENİS TURNUVASI YAPILIYORDU, ŞİMDİ SINIF OLDU

Akhisar Ülkü Ortaokulu’nda bulunan kültür ve spor salonu şimdilerde 5. Sınıf D şubesinin eğitim gördüğü sınıf haline geldi. Geçtiğimiz yıllarda yayınlanan bir fotoğrafta tenis filesinin bulunduğu ve içerinde tenis oynayan öğrencilerin yer aldığı salon, şimdilerde ise sıralarla doldurulmuş bir durumda olduğu görüldü.

GÜNDÜZ OKUL AKŞAM DÜĞÜN SALONU

Velilerden alınan bileğilere göre Ülkü Ortaokulu’nda bulunan Kültür ve Spor Salonu düğün salonu olarak kiralanıyordu. İddialara göre artık sınıf olarak kullanılan Kültür ve Spor Salonu sadece hafta sonları düğün salonu olarak kiralanıyor. Velilerin 22 Eylül Cumartesi akşamı çektiği fotoğraflar, salonun kına töreni için kiralandığını gösterdi.

Editör: TE Bilişim