ÖZEL HABER:EMRE HALİL ESENKAYA

Manisa Moris Şinasi Çocuk Hastanesi’nde bulunan mescit ve hemen bitişiğinde bulunan abdest almak için kullanılan lavabo mikrop saçıyor. Geçtiğimiz günlerde gazetemize gelen bir ihbar mesajının ardından gidip fotoğrafladığımız mescidin kirliliği mide bulandırdı. Mescide girildiği andan itibaren kötü bir kokunun olması odanın pis olduğunu ele verirken, abdest alınan bölümdeki kullanılmış kirli peçeteler, peçeteliklerdeki sigara yanığı izleri ve abdest alınan yerdeki kirlilik görenleri dehşete düşürdü. Alo 184’e ve hastane yönetimine birçok şikayette bulunulmuş olsa da herhangi bir temizlik işlemi yapılmadığı iddia edildi.

Manisa Moris Şinasi Çocuk Hastanesi mescidinde günlerdir temizlik yapılmadığı iddia edildi. Gazetemize gelen şikayet mesajlarıyla gidip fotoğrafladığımız mescidin abdest alma bölümü adeta hastalık saçıyor. Tuvalet kısmında yerlerde kullanılmış pis peçetelerin bulunduğu mescitte, tuvalet içinde bulunan peçeteliğin üzerindeki sigara yanığı izleri dikkat çekti. Temizleyici maddelerin kullanılmadığı aşikar olan tuvaletlerde, çöplerin dahi atılmadığı anlaşıldı.

KİRLİLİK YETMEZMİŞ GİBİ DEFALARCA SİGARA İÇİLMİŞ

Gelen ihbar mesajı üzerine fotoğrafladığımız Manisa Moris Şinasi Çocuk Hastanesi mescidinde bulunan tuvaletlerin peçeteliklerinde birçok sigara yanığı izine rastlandı. Temizliğin hiçbir şekilde yapılmadığı anlaşılan mescitte bir de defalarca sigara içilmiş olması mescidi kullananları daha da kızdırıyor. Kapalı alanda sigara içiminin yasak olduğu Türkiye’de, hastane mescidinde sigara içilmesi denetim yetersizliğini gözler önüne serdi.

HER TARAFTA KULLANILMIŞ KİRLİ PEÇETELER VARDI

Mescitte temizlik yapılmadığı kapıdan girer girmez anlaşılıyor. Yoğun bir şekilde kötü kokunun hakim olduğu mescitte abdest almak isteyen vatandaşların çaresiz kaldığı görüldü. Tuvalet kısmındaki pislikten kaynaklanan kokuya kullanılmış kirli peçeteler yol açıyor. Hastane görevlilerinin bir süredir temizlik yapmadığı iddiası fotoğraflarla kanıtlanır nitelikte. Mescidin tuvaletinde birçok yerde kullanılmış kirli peçeteler bulunuyor. Mide bulandırıcı bir görüntüye sebep olan bu peçeteler, mescidi kullanmak isteyen vatandaşları hayrete düşürüyor.

ALO 184 VE HASTANE YÖNETİMİ ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALMAMIŞ

Gazetemize gelen ihbar mesajlarında, mescidi kullanan bir vatandaşın defalarca Alo 184 SABİM hattını aradığı fakat dikkate alınmadığını iddia etti. Hastane yönetiminin ve temizlik personelinin de bu kirliliğe müdahale etmemesi kafalarda soru işareti oluşturdu.

Editör: TE Bilişim