Hafta sonu geldi ve hava durumunun nasıl olacağına dair merak seviyesi arttı. Hava durumu tahminlerine göre güneş, yağmur ve kar yurdun farklı yerlerinde etkili olacak. Yağmur yurdun kıyı ve güney kesimlerinde etkili olacak, kar ise doğu ve iç kesimlerde bekleniyor.

SAĞANAKLARA DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tekirdağ şevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Ege kıyıları, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu karadenizin iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Adana, Osmaniye, Hatay, Antalya’nın doğu ilçeleri ile Diyarbakır ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli (30-60 kg/m2) olması bekleniyor. Marmara, İç Ege ve Batı Karadenizin iç kesimlerinde gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVALAR ISINIYOR…

Yer yer yağışlarla geçecek hafta sonunun ardından hava sıcaklıkları artıyor. Pazartesi İstanbul’da hava sıacklıklarının 21 dereceye ulaşması bekleniyor.

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinde Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı. Yağışların; İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli (30-60 kg/m2) olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı

DENİZLİ °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak yağışlı

İZMİR °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere akşam saatlerine kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak yağışlı

Editör: TE Bilişim