Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa’nın içme suyu kalitesini artırmak için 5 yıllık hizmet döneminde dur durak bilmeden çalıştı. İçme suyu altyapısından sondajlara, depo tadilatlarından yeni depo inşaatlarına, sondajlardan içme suyu arıtma tesislerine kadar olan yatırımlar Manisa’nın refah seviyesini artırdı.

İşte madde madde 5 yılda Manisa’ya yapılan büyük çaplı içme suyu yatırımları:

1- İl genelinde 2 bin 200 kilometre içme suyu hattı döşendi.

2- 1.054 içme suyu deposu yenilendi.

3- Soma ilçe merkezi için 7.500 metreküplük içme suyu deposu inşa çalışmaları devam ediyor. İl genelinde ise şu ana kadar 60 adet içme suyu deposu yapıldı.

4- 343 adet sondaj açıldı.

5- 32 adet içme suyu arıtma tesisi inşa edildi. 73 adet tesisin de bakım onarım çalışması gerçekleştirildi.

6- İçme suyu depolarında bin 326 adet sinyalizasyon otomasyon ve klor dozaj pompası sistemi devreye alındı.

7- 30 milyon TL yatırım bedeli ile Yunusemre Gürle İçme Suyu Tesisinden şehir merkezine gelen isale hattı yenileme çalışması başladı. Yıllar önce döşenmiş asbest boruları sağlıklı hale getirmek için yapılan çalışma ile 14,5 kilometre hat döşenecek. Proje kapsamında 3 adet de içme suyu deposu inşa edilecek.

8- ‘Belediyeler İçin Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliğine Yönelik Tedarik Projesi’ kapsamında AB projesine başvuru yapıldı ve 30 büyükşehir belediyesi arasında kabul gören 6 projeden biri MASKİ oldu. Proje kapsamında Manisa merkezdeki içme suyu tesislerinin yanı sıra Akhisar, Alaşehir, Salihli, Soma ve Turgutlu’da ilçe merkezlerinin su ihtiyacını karşılayan büyük tesislerde yenileme çalışmaları gerçekleştirilecek. 39 adet elektrik motoru ve pompalar yeni nesil sistemlerle değiştirilecek. Avrupa Birliği destekli 1 milyon 100 bin avroluk proje kapsamında yılda 1 milyon 400 bin TL elektrik tasarrufu sağlanacak.

“HEMŞERİLERİMİZ YILLARDIR BEKLEDİKLERİ HİZMETLERE KAVUŞTULAR”

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, yaptıkları büyük çaplı içme suyu yatırımları sayesinde vatandaşların daha sağlıklı suya kavuştuklarını ifade ederek, “Manisalılara hak ettikleri hizmetleri ulaştırmak adına var gücümüzle çalışıyoruz. Kurulduğunda masa ve sandalyesi dahi olmayan bir kurumdan, bugün geldiğimiz noktayı düşündüğümüzde gerçekten kat edilen yol göz ardı edilemez. Yürüttüğümüz çalışmalar ile vatandaşlarımız, yıllardır hasretini çektikleri hizmetlere kavuştular. Bizler hizmet için varız ve bu hizmetlere hayat vermek için gece gündüz demeden çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim