Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların üyeleri, ülke genelinde düzenledikleri eylemle memura ek zam talebini dile getirdi. Manisa’da da Kamu Sen’e bağlı sendika başkanları ve üyeleri 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Kamu Sen Manisa İl Temsilcisi Bekir Dağıstan, bağlı sendikaların başkanları, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Buğra Çelikkanat ve İYİ Parti temsilcileri katıldı.

Grup adına açıklamayı Kamu Sen Manisa İl Temsilcisi Bekir Dağıstan yaptı. Dağıstan şunları söyledi: “Bilindiği olduğu üzere, 2018 ve 2019 yıllarında memur ve memur emeklilerine yapılacak maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmeleri, 2017 yılının ağustos ayında gerçekleştirilmiş ve mutabakatla sonuçlanmıştır. Yetkili konfederasyon ve kamu işveren temsilcileri arasında imzalanan toplu sözleşme hükümlerine göre kamu görevlileri ile emeklilerin maaşlarına 2018 yılının ilk altı aylık dönemi için yüzde 4, ikinci altı aylık dönemi için yüzde 3,5 olmak üzere kümülatif yüzde 7,6; 2019 yılının ilk altı aylık dönemi için yüzde 4, ikinci altı aylık dönemi için yüzde 5 olmak üzere kümülatif yüzde 9,2 artış yapılması kararlaştırılmıştır. Toplu sözleşmeye göre dönemler halinde yapılan maaş zamlarının anılan dönemde gerçekleşen enflasyonun altında kalması durumunda aradaki farkın maaşlara yansıtılması hükme bağlanmıştır.” dedi.  

TÜİK’in geçen hafta hazırladığı enflasyon rakamlarına değinen Dağıstan, TÜFE’nin 2018 yılı ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2,67, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,24 oranında arttığını dile getirdi.ağıstan sözlerini şöyle sürdürdü: “Buna göre; 2018 yılının ikinci yarısının ilk dört ayında (Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim) gerçekleşen toplam yüzde  12.26 oranındaki enflasyon artış oranına göre, 1 Ocak 2019 tarihinde kamu görevlilerinin ve emeklilerinin maaşlarına yüzde 8,76 oranında enflasyon farkı zammı yapılacak. Bu rakamlar ve ortaya çıkan ekonomik tablo, Türkiye Kamu Sen'in bugün burada olduğu gibi tüm Türkiye’de talep ettiği ve kitlesel olarak dillendirdiği ek zam talebimizin ne kadar haklı olduğunu teyit etmektedir. Bu yıl yaşanan bu tabloyu gördüğümüzde yetkinin emin ellerde olmasının önemini görüyoruz. Şimdi bu yıl itibariyle kamu çalışanları, temmuz ayında Memur-Sen’in aldığı zamdan daha fazlasını enflasyondan aldılar. Toplamda yüzde 13 zam alındı. Enflasyon şu anda yüzde 24.5. Dolayısıyla kamu çalışanlarına ek zam kaçınılmaz olmuştur. Bu ek zam talebi, sadece çalışanlar için değil aynı zamanda piyasanın canlandırılması için de bir gerekliliktir. Kamu çalışanlarına geciktirilmeden ek zam yapılmalıdır. Ek zamla ilgili bugün burada ve ülkemizin her yerinde 81 ilde bu talebimizi eş zamanlı olarak gündeme getiriyoruz. Bugün tüm Türkiye genelinde basın açıklamaları yaparak ek zam talebimizi hem kamuoyuyla paylaşacak hem de bu talebimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza mektuplarla ileteceğimizi halkımızla paylaşmak istedik.”

Editör: TE Bilişim