İZMİR (AA) - İzmir'in Çiğli ilçesinde, aile içi anlaşmazlık nedeniyle ateşe verdiği cipteki yangını söndürmeye çalışan damadını öldürdüğü, kızını da yaraladığı iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Ali Aksoy sağlık problemi nedeniyle duruşmaya katılmadı.

Tanık M.A, sanık Aksoy'un çalıştığı akaryakıt istasyonundan yakıt aldığında iş yerinde olmadığını söyledi.

Ö.Ş. ise tanık olarak verdiği ifadede, olay anını görmediğini ancak eve gittiği sırada bir aracın alev aldığını ve olay yerinde hareketsiz yatan birini gördüğünü söyledi.

Mahkeme başkanı, sanık Aksoy ve hayatını kaybeden Osmanoğlu arasında ev ticareti nedeniyle husumet olduğuna ilişkin iddialar üzerine Karşıyaka Tapu Müdürlüğüne yazılan müzekkerenin cevabının kendilerine ulaştığını, ikili arasında herhangi bir gayrimenkul satışının olmadığının tespit edildiğini açıkladı.

Mahkeme heyeti, Aksoy'un tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Çiğli ilçesinde 8 Şubat'ta, sanık Ali Aksoy, kızı ve damadına ait cipi Sasalı Mahallesi'nde ateşe vermişti. Sanık Aksoy, yanan aracı söndürmeye gelen müteahhit damadı Murat (54) ile kızı Özlem Osmanoğlu'nu pompalı tüfekle vurarak kaçmıştı.

Murat Osmanoğlu, olay yerinde yaşamını yitirmiş, eşi ise yaralanmıştı.

Sanık Aksoy da Dikili ilçesinde yakalanmıştı.

Kaynak: aa