Manisa-İzmir arasında personel ve öğrenci taşımacılığı yapan j plakalı servis araçlarının 60 gün trafikten men edilmesi ve 5 bin lira ceza kesilmesi tepkiye neden oldu. Manisa Şoförler Odası önünde toplanan servis şoförleri Oda Başkanı Salih Karaağaç ile birlikte tepkilerini dile getirdi. Her gün Manisa’dan İzmir’e binlerce kişiyi taşıdıklarını ve yaklaşık 800 aracın olduğunu ifade eden Salih Karaağaç, 24 aracın İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından kapatıldığını açıkladı. 

MANİSA’DA DA CEZA YAZILSIN

Salih Karaağaç, “Son günlerde Manisa’dan İzmir’e personel ve öğrenci taşımacılığı yapan araçlarımız kapatılmaya başlandı. 24 servis aracımız ceza kesilerek kapatıldı. İller arası servis taşımacılığında bir belge düzenlemesi olmadığı için mağduriyet yaşıyoruz. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Manisa-İzmir arasında servis taşımacılığı yıllardan bu yana sorunluydu. 2 yıl önce belge düzenlemesi yapılmıştı. Ancak mahkeme şikayet üzerine bu belgelerle ilgili yürütmeyi durdurdu. Belgeler de iptal oldu. Bizler belge almak istiyoruz, ancak Manisa-İzmir arasında hiçbir belge düzenlemesi yok. Araçlarımız İzmir Emniyeti tarafından kapatılıyor, ceza kesiliyor. Aynı şekilde İzmir’den Manisa’ya taşımacılık yapan kişilerin de araçları kapatılmalı. İzmir’in yapmış olduğu uygulamayı Manisa yapmıyor. Bıçak kemiğe dayandı. Biz de Manisa’da cezai yaptırımı isteyeceğiz. Yetkililerden destek istiyoruz, bu sorunun çözülmesini bekliyoruz” diye konuştu.

60 GÜN MEN, 5 BİN LİRA CEZA

Taşımacılık yapan kişilerin zor durumda olduğunu kaydeden Karaağaç, şoförlere 5 bin lira ceza verildiğini ve araçların 60 gün boyunca trafikten men edildiğini söyledi. Karaağaç, “En azından belge düzenlemesi biran önce yapılmalı ve esnafımız rahat etmeli. Manisa-İzmir arasında yaklaşık 800 servis aracı var” dedi.

‘KORSAN TAŞIMACILIK YAPMIYORUZ’

Servis taşımacılığı yapan Cihan Tuna, ceza yediğini ve aracının kapatıldığını belirterek, “Benim hem j plakalı hem de D2 belgeli aracım kapatıldı. Yıllar önce J plaka almamızı istediler. Biz D2 belgesini bıraktık, j plaka taktık. Ona rağmen ceza yiyoruz. Korsan yolcu taşımacılığından ceza yedim. Ben korsan yolcu taşımacılığı yapmıyorum, iller arası yolcu taşımacılığı yapıyorum. Evrak eksikliğinden ceza yazması lazım ama bizi korsan olarak görüyorlar. Olan bir belgeyi vermediklerinden dolayı ceza yiyoruz. Ne Ulaştırma ne de Karayolları belge veriyor. Biz ne yapacağımız bilemiyoruz. Olmayan bir evraktan dolayı ceza yemek istemiyoruz” diye konuştu.

‘ALABİLECEĞİMİZ BELGE YOK’

Diğer bir servis şoförü İhsan Mersin de, personel ve öğrenci taşımacılığını J plaka satın alarak yapmaya başladıklarını belirterek, “Daha dün arabalarımız kapandı. Taşımacılığı yapabilmemiz için ortada alacağımız bir belge yok. Tüm belgeleri alıyoruz, ancak yine ceza yiyoruz. Yasada bir açık var, mağduriyetini biz çekiyoruz” dedi. İhsan Mersin, Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı’nın ortak çalışması ile bu belge sorununun ortadan kaldırılmasını ve mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

Editör: TE Bilişim