Manisa Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetimi olarak ziyaretlerimiz devam ediyor. Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaretlerimizde, sohbet konusu tabii ki yerel seçimlere aylar kala adaylık, ittifak ve seçim tahminleri oldu.

Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik'in isminin yine aday olarak açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor ama yine de Başkan Çelik ihtiyatı elden bırakmıyor 'Nasip' diyor. Yunusemre Belediye Başkanlığı için Ak Parti'de isimler aday adaylığı için başvururken, Şehzadeler'e kimsenin aday adayı olmaması Çelik'in ne kadar güçlü bir isim olduğunu gösteriyor. Şehzadeler Belediyesi Başkanlığı görevini başarıyla yerine getiren, halkla içiçe olan ve gönülleri fetheden Ömer Faruk Çelik'ten başka bir isim de olamaz zaten. Ben şimdiden Ömer Başkanıma hayırlısı olsun diyorum.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e gelince. Başkan Cengiz Ergün'ün ismi geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafindan aday olarak zaten açıklanmıştı. Ama sonrasında Ak Parti ve MHP ittifakı oluşup karşılıklı görüşmeler ve pazarlıklar başlayınca 'Manisa'da durum ne olacak?' diye merakla beklenmeye başlandı. Cengiz Başkanım'ı ziyaretimizde konu yerel seçime ve adaylığına gelince, 'Resmi açıklamayı bekliyorum' demekle yetindi. Ama her zamanki gibi kendinden emin bir Cengiz Ergün gördüm. Merkezde belki tartışılır ama (benim fikrime göre tartışmaya gerek yok da) ilçelerdeki, köylerdeki Cengiz Ergün sevgisi tartışılamaz, Cengiz Ergün sevgisi bambaşka. Başkan Ergün'ü ilk defa gören bir vatandaşın sanki onu yıllardır tanıyormuş, ailesinden biriymiş gibi boynuna sarılması, içten davranışı en büyük gösterge değil midir?  Vatandaş hizmet alıyor, memnuniyetini gösteriyor. Kim ne derse desin, karşısında ittifak da olsa, ayrı adaylar da olsa, Cengiz Ergün Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın en güçlü adayıdır.

Geçen seçimlerde gazetede tarafsızlık ilkesi gereği "Oylar Cengiz Ergün'e” diye başlık atamamış, çevreme sözlü olarak tavsiyede bulunmuştum. Son yapılan bir anketi yayınlamıştım sosyal medyadan (bazı tepkiler alsam da). Bu seçimlerde biraz daha rahat Cengiz Ergün diyeceğim sanırım. Bilen bilir, parti değil Cengiz Ergün sevgisidir bendeki. Başkan Ergün'e de Manisa'ya da hayırlısı olsun şimdiden. Her türlü hesapta da, her türlü karşı adayda da, her yol Cengiz Ergün'e çıkıyor çünkü.