Manisa’nın en sorunlu kavşaklarından bir olan Gediz Kavşağı’nda yapılacak yeni proje ile ilgili son durumu Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün aktardı.

Başkan Ergün konuyla ilgili şunları söyledi:          

“TREN HATTINI ŞEHİR DIŞINA ALDIRDIK”

“Gediz kavşağı bu dönem uğraştığımız en büyük problemlerden bir tanesi. Ulaşım bakanlığına bağlı demir ve kara yolu var. Yıllar önce yonca projesi yapılmıştı. Ancak kamulaştırma yapılamadı. Çok büyük maliyetler çıktı. Bundan vazgeçildi. 18 uygulaması yapalım denildi. İmar planları geçseydi hallolacaktı. Ama imar geçmedi ve halledilemedi. Ama bunda da hayır varmış. Hızlı tren Manisa’nın içinden geçecekti.  Celalettin güvenç valimiz vardı, tren şehir içinden geçemez dedim. Hizmet istemiyordun dediler. Ama projede şehir içinde 8 kavşak çıktı. Maliyeti yükseldi bu nedenle tren hattı şehir dışına alındı.”

“ÇİZİMLER BU YAZA BİTECEK”

Devlet demiryolları geçiş önceliği olduğu için yonca iptal. Arıtmanın oraya indirme istasyonu belirledi. Ben onay vermedim. Projeyi garajın yanından geçirmek istedik. Vatandaş ulaşımını rahat yapsın diye. Görüşmeler uzun dönem sürdü. Görüşmeleri Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya  yürüttü. Devlet Demiryolları’nın hızlı tren istasyonu garajın yanına monte ettirildi. İki kurumu bir araya getirdik. 3’lü toplantılar yapıldı. İzmir ve Ankara’da. Çok şükür Karayolları da işleri netleştirdi. Yeni projelerin çizimi başladı, bu yaza bitecek.

“2021’DE BİTER DİYE HEDEFLİYORUZ”

Bu yazın sonuna doğru bütçe ayrıldığı takdirde yapım ihalesine çıkacak. Bana verilen bilgi, 2019 Haziranında projelerin biteceği ve ihaleye çıkılacağı. 2020 ya da 2021 gibi biter diye hedefliyoruz. Biz 3.5-4 yıldır bürokrasiyle uğraşıyoruz. Çalışırsan, koordine olursan, takip edersen oluyor.”

Editör: TE Bilişim