Manisa’da 19 Eylül Gaziler Günü dolaysıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde düzenlenen törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, 1.Komando Tugay Eğitim Komutanı Albay Güven Dere, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, daire müdürleri, gazi dernekleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Manisa Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Dernekleri tarafından anıta çelenk sunuldu.

19 Eylül Gaziler Günü Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Manisa Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Dernekleri tarafından anıta kurumların çelenkleri sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 19 Eylül Gaziler Günü mesajı katılımcılarla paylaşıldı. Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım, 19 Eylül Gaziler Gününün Türk kahramanlığının cesaret ve fedakarlığının en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında taçlandığı bir gün olduğunu söyledi.

Tarım: “Anadolu çetin bir coğrafyadır bu topraklarda uzun süre hüküm sürmek Türk milletine nasip olmuştur. Türk milleti bin yıldır Anadolu’da kendi gücü azim ve iradesiyle hür ve bağımsız yaşamaktadır Türk varlığı Anadolu’da sonsuza kadar devam edecektir.  19 Eylül Gaziler Günü muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür.  Kahraman gazilerimiz gaziler gününüz kutlu olsun sizler en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız gururla taşıdığımız gazi unvanı atamızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır” ifadelerini kullandı.

‘GAZİLERİMİZİN DEVLLETTEN BEKLENTİLERİ VAR’

Gazilerin onurlarına yakışır bir şekilde hayatlarına devam etmeleri için gaziler arasındaki eşitsizliğin giderilmesi gerektiğini iddia eden Tarım: “Bundan yüz sene önce ülkemizi işgal teşebbüsünde bulunan küresel emperyalist güçlerin bugün de aynı senaryoyu terör örgütlerini kullanarak tekrar canlandırma gayreti içerisinde oldukları görülmektedir. Bilinmelidir ki ülkemize yönelik her türlü hain ve ihanet girişimi karşısında Türk milleti ve onun şanlı ve muzaffer ordusu daha güçlü ve daha kararlıdır. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine bölünmesine hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz ne de bizden sonraki nesiller hiç bir zaman müsaade etmeyecektir.

İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Bugün yaşları 65-90 arasında olan muharip gazilerin devletimizden beklentileri olduğunu ifade etmek istiyorum. Devletimizden gazilerimizin taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri gaziler arasındaki eşitsizliğin giderilmesi ve hak ettikleri imkan ve şartlara kavuşturulmaları konusunda gereken duyarlılığın gösterilmesini bekliyoruz.  19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi, Çanakkale’de, kurtuluş savaş ve Kore’de Kıbrıs Barış Harekatı’nda, Güneydoğu, Afrin, Kuzey Irak, 15 Temmuz ve Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığı için toprağa düşen tüm şehitlerimizi Türkiye Muharip Gaziler Derneği olarak rahmetle anıyor hayatta olan tüm kahraman gazilerimize de sağlık ve esenlikler diliyorum” diye konuştu.

Şener Tarım’ın konuşmasının ardından Ali Rıza Çevik Ortaokulu öğrencilerinden Naz Ceylan, ‘Gazilerimize’ adlı şiiri okudu. Şiirin okunmasının ardından tören sona erdi.

Editör: TE Bilişim