Manisa’da Cumhuriyet Başsavcılığı yaparken önce Yargıtay’a savcı olarak, ardından ise İzmir’de istinaf savcılığına atanan Akif Celalettin Şimşek, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden sayfasını kapatacağını duyurdu. Şimşek, tayininin gerçekleşmesindeki en büyük nedenlerden birinin Facebook paylaşımları olduğunu söylerken, "Paylaşımlarımı dedikodu malzemesi haline getirenlere hakkımı helal etmiyorum” dedi.

FACEBOOK HESABINI KAPATIYOR

Akif Celalettin Şimşek’in paylaşımı şöyle;

“Kıymetli sayfa arkadaşlarım, yaklaşık 7 yıldır kullandığım sosyal medya hesabım facebook u yarın itibariyle kapatma kararı aldım.

Malum yaz kararnamesi ile Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden alınarak Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına atandım. Ailevi sebepleri gerekçe göstererek yeniden talepte bulundum ve İzmir istinaf savcılığına tayinim gerçekleşti. Anlayışı için HSK ya teşekkür ederim”

“PAYLAŞIMLARIN BİRİLERİNİ RAHATSUZ ETTİ VE TAYİNİME GEREKÇE OLDU”

“Ankara'da görev yaptığım kısa süre içerisinde şunu gördüm ki, buradaki paylaşımlarım birilerini rahatsız etmiş ve tayinime gerekçe teşkil eden ana eleştiri haline getirilmiş. Bir Başsavcı, bu kadar sosyal medyayı kullanmamalı yazıp çizmemeli kanaatine varılmıştır.

Bunları duyup öğrendikten sonra, kendi kendime düşündüm. Biliyordum ki hakkımızdaki tayin ve tasarrufun arkasında başka sebepler vardı. Ancak eleştirilere itibar eden ve haklı gören bazı akli selim meslektaşlarımı da görünce artık nokta koyma zamanı geldiğine inandım. Aslında sessiz sedasız sayfamı kapatacaktım. Bu 5000 sayfa arkadaşıma ve sayısını bilemediğim takipçime saygısızlık olur düşüncesi ile bu paylaşımı yapma ihtiyacı duydum”

“CUMHURBAŞKANI’NA AÇIK MEKTUPLAR YAZARAK YAZI DİZİSİ YAPACAKTIM”

“Oysa yazılıp çizilecek o kadar çok şey vardı ki hatta bir ara Sayın Cumhurbaşkanımıza açık mektuplar şeklinde bir yazı dizisi başlatıp, bir yargı mensubu olarak, FETÖ soruşturmaların da gelinen noktayı yapılan doğruları ve yanlışları yazayım istedim. Bu şartlarda bununda pek mümkün olmadığını anladım”

“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Sadece şunu söylemek istiyorum, buradaki paylaşımları alıp sağda solda aleyhime dedikodu ve tezvirat malzemesi olarak kullanan arkadaşlara hakkımı helal etmiyorum. Her şey gönlünüzce olsun.

Editör: TE Bilişim