Manisa’da engelli gençler için 1’inci Komando Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda yemin töreni düzenlendi. Asker üniforması giyen 56 engelli gence komutanlar tarafından temel askerlik eğitimi verildi. Törene Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, 1’inci Komando Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa Müftüsü Sinan Cihan ve engelli gençlerin aileleri katıldı. Kışlada askerlik görevini yapan gençler de, engelliler için düzenlenen yemin törenine katılıp engellilerin coşkusuna ortak oldu. Tören alanında kendilerine ayrılan yerleri dolduran engelli aileleri çocuklarını asker üniforması içinde fotoğrafladı, duygulu anlar yaşadı.

Törende bedensel ve zihinsel engelli 56 genç, Türk bayrağına ve silaha el basarak yemin etti, ardından mavi bere taktı. Büyük bir gurur yaşayan engelli gençlere protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri verildi. Törende konuşma yapan Albay Güven Dere, askerliğin Türk milleti için bir onur olduğunu ve her gencin bu gururu yaşadığını belirterek, “Askerlik yükümlülüğü Türk milleti için onur meselesidir. Sizler herkese nasip olmayacak üniformalarınızı giyerek vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda canınızı feda edeceğinize söz verdiniz. Yemininiz vatan ve millet sevgisinin, mertliğin, dürüstlüğün, kendini millete ve vatana adamanın göstergesidir. Sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.

Albay Dere'nin konuşmasının ardından engelliler, komutanların yardımı ve marşlar eşliğinde geçiş töreni yaptı. Tugay komutanlığında görevli askerler de "En büyük asker bizim asker" sloganlarıyla engellilere destek verdi.

Editör: TE Bilişim