Geçtiğimiz günlerde Sancaklıuzunçınar yaşayan vatandaşların mahalle civarında ölmek üzereyken buldukları Kangal cinsi köpek ile ilgili Şehzadeler Belediyesini bilgilendirmesinin ardından seferber olan Zabıta ekipleri, köpeği sahiplenen Baytekin Çilek adlı vatandaşın evinden alarak tedavi edilmesini sağladı. Yavruluk döneminde sahipleri tarafından boğazına takılan tasmanın hayvanın büyümesi ile birlikte küçük gelmesi nedeni ile büyük zorluklar yaşayan Kangal cinsi köpek, tasmanın çıkarılıp tedavisinin tamamlanmasının ardından artık daha rahat bir şekilde yaşamını sürdürmeye devam edecek.

Sancaklıuzunçınar Mahallesinde yaşayan Baytekin Çilek adlı vatandaş, köpeği bulduklarında çok bitkin bir halde olduğu ifade ederek “Kangal cinsi köpeği bitkin bir halde bulmuştuk. Bahçemizde beslemek için aldık, ancak boynunda ki tasması yavruyken takıldığı için bir türlü çıkaramadık. Birkaç gündür hayvanı besledik ancak, katı bir şey yiyemediği için kendi hazırlamış olduğumuz kemik suyundan verebiliyoruz. Ancak bu şekilde beslenebiliyordu. Bu nedenle Şehzadeler Belediyesinden konuyla alakalı olarak bir yardım istedik. Belediyemizde konuya anında müdahale etti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“DUMAN TEDAVİ ALTINA ALINDI”

Kangal cinsi köpek olan Duman’ın tedavisinin ardından aileye teslim edileceğini ifade eden Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Çiftçi “Belediye Başkanımıza gelen bu talebin ardından Başkanımızın talimatı doğrultusunda Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz ve Veterinerimiz ile birlikte Sancaklıuzunçınar’ a gelerek söz konusu Kangal Cinsi köpeği güvenli bir şekilde kontrol altına aldık. Yaptığımız ilk incelemenin ardından, yavruyken takılan tasmanın sıkması sonucu hayvanın boynunda derin yaralanmalar olduğunu ve hayvanın büyük zorluklar yaşadığını gördük. Bu güzel Kangal cinsi dostumuzun adını da Duma koyduk. O artık bize emanet. Belediye olarak Duman’ın gerekli olan tüm tedavi ve bakımlarını yaparak, onun yeni sahibi olan Baytekin beye sağlıklı bir şekilde teslim edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim