Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, dere yataklarının vatandaşlar için tehlike oluşturmasının önüne geçiyor. Bu kapsamda, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar ile il genelinde 122 mahallede dere ıslah çalışması gerçekleştirildi. Islah işleri noktalanan derelere korkuluk imalatları yapılarak dere kenarları tamamen korkulu rüya olmaktan çıkarıldı. Yağışlı havalarda dere yataklarındaki suyun akışı sağlıklı hale getirildi. 82 mahallede daha dere ıslahı yapacak olan MASKİ, dere yataklarını daha da güvenli hale getirecek.
 
ÖNCELİK TAŞKIN BÖLGELERİNİN

MASKİ Genel Müdürlüğü, yürüttüğü çalışmalar kapsamında dere taşkınlarının en çok can yaktığı noktalarda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu kapsamda, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde Manisa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin önünden geçen dere, Nurlupınar, Spil, Atatürk, Mareşal Fevzi Çakmak, Cumhuriyet, Laleli, Kuşlubahçe’de yapılan çalışmalar yılların kanayan yaralarına çözüm oldu. Turgutlu ilçesinde; İki Okul Arası Mevkii, Çepnidere, Kabaçınar, Ergenekon, Yeniköy, İzzetin, Hacıisalar ve Dalbahçe mahalleleri, Kula’da; Güvercinlik, Kavacık, Bebekli, Konurca ve Ankara asfaltı altındaki alan, Akhisar’da; Erdelli, Sarıçalı mahalleleri, Sarıgöl’de Girne Caddesi, Alaşehir’de Delemenler Mahallesi, Adnan Menderes Caddesi, Ahmetli’de Ahmetli Çayı, Dereköy Mahallesi, ve Selendi Kent Park Projesi için yapılan imalatlar ile vatandaşların can ve mal güvenliğini koruma altına alındı.
 
KORKULUK İMALATI

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ıslah çalışması yaptığı derelerde 28 kilometre MASKİ tipi korkuluk ve panel çit imalatı gerçekleştirdi. 18 kilometre dere korkuluk çalışmasına daha imza atacak olan MASKİ, dere yataklarını daha güvenli hale getiriyor.
 
194 KİLOMETRE TEMİZLENDİ

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde 194 kilometre uzunluğunda dere yatağını temizleyerek, su akışını kontrol altına aldı. Yıl sonuna kadar 70 kilometre daha temizlik çalışması yapacak olan MASKİ, derelerden 432 bin ton rüsubatı uzaklaştırdı.
 
MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla dere ıslah ve temizlik çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün sonsuz destekleri ile 17 ilçemizdeki dere ve su kanallarında ıslah, menfez, korkuluk ve temizlik çalışmaları yürütüyoruz. Öncelikli olarak taşkın sıkıntısının yoğun olduğu bölgelerde bu çalışmalarımıza başladık. Hemşerilerimizin ‘İyi ki Manisa’da yaşıyorum’ diyebildikleri bir Manisa inşa etme yolunda yatırım ve hizmetlerimize aralıksız devam edeceğiz. Hayata geçirdiğimiz ve planladığımız hizmetlerimizin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim