Ülkücü şehit Eczacı Cemil Çöllü, Manisa Eczacılar Odası’nın düzenlediği tören ile anıldı. 25 Haziran 1979 yılında MHP il başkanıyken eczanesinde vurularak şehit edilen Cemil Çöllü için Kırtık Mezarlığındaki mezarı anma töreni düzenlendi.

Törene MHP İl Başkanı Ömer Baysal, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Manisa Eczacılar Odası Başkanı Devrim Balı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Genç, MHP Manisa İl Teşkilatı ile Manisa Eczacılar Odası üyelerinin katıldığı anmada şahadetinin 40’ıncı yılında Cemil Çöllü için dualar edildi.

Tören sonunda açıklamalarda bulunan Manisa Eczacılar Odası Başkanı Devrim Balı, “Eczacı Cemil abimizin aramızdan ayrılışının 40’ıncı yılı. 40 önceki günleri hatırlamakta ve hatırlatmakta fayda var. O günün şartlarını tekrar dinleyip anımsamakta fayda var. O gün Cemil Çöllü’nün eczanesine gelen iki kişi ondan bir ilaç istiyor. Cemil Bey de bankosuna eğilip ilacını alırken o anda şehit ediliyor. Cemil Çöllü, gözüne bakmaya cesaret edemeyen insanlar tarafından şehit edildi.” ifadelerini kullandı.

“CEMİL ÇÖLLÜ’YÜ DE NEŞE GÜLERSOY’U DA AYNI SİLAH ÖLDÜRDÜ”

Eczacı Neşe Gülersoy’un da benzer bir şekilde, Cemil Çöllü’nün ölümünden iki gün sonra öldürüldüğünü anımsatan Balı, “Ondan iki gün sonra da eczacı Neşe Gülersoy öldürüldü. Onu da aynı, Cemil Çöllü’nün eczanesinden çıkan iki kişi eczanesinde şehit etti. İkisini şehit eden silahın da aynı silah olduğu daha sonraki kriminal incelemelerde ortaya çıktı. Farklı dünya görüşünden olan ancak birbirine komşu olan, birbirini seven iki insan. Hatta Neşe Gülersoy Cemil Çöllü’nün öldürülmesiyle ilgili kınama yazısı yazarken yazısı yarım kalıyor, yazdığı yazıya kendi kanı dökülmüştür. Bizim üç değerimiz var. Cemil Çöllü, Neşe Gülersoy ve Mete Erdem. Üçü de farklı dünyevi görüşte olan insanlar ama aynı odaklar tarafından katledildi.” dedi.

“UNUTMAK TÜKENMEKTİR”

MHP İl Başkanı Ömer Baysal ise şunları söyledi: “Hep söyledik, unutmak tükenmektir. 25 Haziran 1979 tarihinde hainlerce şehit edilen, korkmayan, yılmayan, davasından ödün vermeyen bir gün olsun şüphe duymayan, tehditlere boyun eğmeyen eski il başkanımızın adıdır Cemil Çöllü. Onların mücadelesine, onların mertebesine biz ulaşamayacağız. Unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor. Geçtiğimiz zor günleri sürekli aklımızda tutmamız gerekiyor.”

Editör: TE Bilişim